Ενημερωτικές ομιλίες στο Βελεστίνο για την εθελοντική αιμοδοσία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-25, 12:37:02
Ενημερωτικές ομιλίες στο Βελεστίνο για την εθελοντική αιμοδοσία

Το ΚΕΠ Υγείας Ρ. Φεραίου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου και το σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου διοργανώνουν ενημερωτικές ομιλίες για την αιμοδοσία.

Επιστημονικό προσωπικό της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου θα ενημερώσει στις 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11 π.μ τους μαθητές του Σχολείου για τα οφέλη της αιμοδοσίας.

Δεύτερη ενημερωτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιανουαρίου και ώρα 12 μ.μ. για τους δημότες.

Σκοπός είναι η ενημέρωση όλων για την ίδρυση της τράπεζας αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για την κάρτα του εθελοντή αιμοδότη, τις προϋποθέσεις για να γίνεις αιμοδότης, την προετοιμασία πριν δώσεις αίμα και τη διαδικασία της αιμοληψίας.

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος θα διοργανώνονται συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία.

Την αιμοληψία θα αναλαμβάνει κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος όπως ενημερωτικές καμπάνιες, βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=