Προωθούν την ψυχική υγεία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-20, 16:08:55
Προωθούν την ψυχική υγεία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

«Ημέρες ψυχολογίας» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

«Ημέρες ψυχολογίας» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνέχεια του περσινού κύκλου, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας του πληθυσμού.

«Οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει όλους μας και τον καθέναν ξεχωριστά. Σκοπός μας είναι να αναζητήσουμε λύσεις και απαντήσεις με προσέγγιση θετικής σκέψης και ψυχολογίας» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Η πρώτη συνάντηση ξεκινά από το Βελεστίνο το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Οταν πονά η ψυχή, το σώμα νοσεί: Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα» με ομιλήτρια την Ανδριανή Μητροπούλου, ψυχολόγο – εκπαιδεύτρια, σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προγραμματίζουμε ανάλογες δράσεις και σε άλλες κοινότητες του Δήμου μας θεωρώντας ότι η σωματική και η ψυχική υγεία είναι αλληλένδετες. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και να κατανοήσουμε τους κυριότερους μηχανισμούς που επηρεάζουν τον συναισθηματικό μας κόσμο και την ψυχική μας υγεία. Οι ειδικοί επαγγελματίες υγείας με ανάλογες δράσεις θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις και να τις προλάβουμε πολλές φορές φροντίζοντας τον εαυτό μας καλύτερα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε», καταλήγει, προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=