Προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-07, 14:30:26
Προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων

Συστράτευση αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων της Μητρόπολης Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1998 και χρειάζεται τη βοήθεια του κοινωνικού συνόλου για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες.

Ειδικά διαμορφωμένο σταντ τοποθετήθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Νικολάου στην καρδιά της εμπορικής αγοράς του Βόλου, στη διάρκεια της γιορταστικής περιόδου, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του ιδρύματος.

Στο μεταξύ, όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, χαρτικά, πάνες, καθαριστικά και οποιαδήποτε οικονομική στήριξη, με τους υπεύθυνους του Σουρλίγκειου Γηροκομείου να προτρέπουν την τοπική κοινωνία «ας επισκεφτούμε τον χώρο αυτό και ας προσφέρουμε ό,τι η καρδιά μας επιθυμεί και οι δυνατότητές μας επιτρέπουν. Οι γέροντες, που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Καναλίων, θα σας ευγνωμονούν».

Το Σουρλίγκειο Γηροκομείο της Μητρόπολης Δημητριάδος ιδρύθηκε στα Κανάλια το 1998, επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου. Οραματιστής και πρωτεργάτης του συγκεκριμένου έργου ήταν ο μακαριστός Αθανάσιος Γκαβαρδίνας, καθηγητής φιλόλογος και θεολόγος, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του ιδρύματος ως στέγης φιλοξενίας ατόμων της τρίτης ηλικίας, αξιοποιώντας τη χρηματική δωρεά της αείμνηστης Μαρίας Μανέα – Σουρλίγκα, την οποία διέθεσε στη μνήμη του αδελφού της Απόστολου Σουρλίγκα.

Προσωρινά στεγάστηκε στον άνω όροφο του Πνευματικού Κέντρου του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων και το 2001 το νέο κτίριο θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο για να στεγάσει μόνιμα το Σουρλίγκειο Ιδρυμα.

Τα είδη που συγκεντρώνονται για τη στήριξη του ιδρύματος περιλαμβάνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, όσπρια, πελτέ, ζάχαρη, λάδι, κατεψυγμένα κρεατικά και ψαρικά, επίσης σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, ιατρικό υλικό, καθαριστικά είδη, απορρυπαντικά πλυντηρίου, ρούχων και πιάτων, χαρτικά κουζίνας και μπάνιου.

Στο μεταξύ, γιορτή αφιερωμένη στους τροφίμους του Γηροκομείου Καναλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στη γιορτή παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ συμβολική ήταν η παρουσία του διευθυντή του ιδρύματος Ιωάννη Μόσχου, του προέδρου του ΑΣ Καναλίων Απόλλων Απόστολου Καραδήμου, του επιχειρηματία Βασίλειου Καραλή, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων Παναγιώτη Πανομμάτη, του ιερέα των Καναλίων π. Αθανάσιου Σκοπιανού και της προέδρου της τοπικής κοινότητας Καναλίων Βασιλικής Φάκκα.

Τη γιορτή άνοιξε με την εισαγωγική προσφώνησή του ο διευθυντής του ιδρύματος και αναφέρθηκε στο έργο προσφοράς του Γηροκομείου, το οποίο είναι άλλη μια έκφραση της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής Εκκλησίας, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Την πλαισίωσαν με χορούς, κάλαντα και τραγούδια η Βολιώτικη Χορωδία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίων «Ηταυρος», δίνοντας γιορτινό τόνο στους χώρους του ιδρύματος και χαρά στα πρόσωπα των ηλικιωμένων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=