ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μελέτη για την ασφάλεια των φραγμάτων της λίμνης Κάρλα

μελέτη-για-την-ασφάλεια-των-φραγμάτων-279637

Μια εξειδικευμένη μελέτη για την εύρυθμη λειτουργία των φραγμάτων της λίμνης Κάρλα πρόκειται να εκπονήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 318.222,01 ευρώ για τις «Υποστηρικτικές Μελέτες για την έγκριση από τη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων του Ταμιευτήρα Κάρλας».

Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφαλείας Φραγμάτων (ΚΑΦ) η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποχρεούται να δρομολογήσει τις διαδικασίες υποβάλλοντας στη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων (ΔΑΦ) μελέτες για την υλοποίηση γεωτεχνικών και τοπογραφικών εργασιών υπαίθρου, καθορισμό Φορέα Λειτουργίας Φράγματος (ΦΛΦ), Σχέδιο Παρακολούθησης για το σύνολο των στοιχείων, οδηγιών και δράσεων που απαιτούνται για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του φράγματος, Σχέδιο Αντιμετώπισης Επικινδύνων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ), Εγχειρίδιο Λειτουργίας και Συντήρησης, Μητρώο Φράγματος. Η μελέτη πρόκειται να καλύψει όλες αυτές τις υποχρεώσεις εναρμονίζοντας τα φράγματα του ταμιευτήρα της Κάρλας στη σύγχρονη νομοθεσία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το έργο της Κάρλας ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και από την εποχή που μελετήθηκε έχουν αλλάξει πολλά. Με τη μελέτη αυτή αντιμετωπίζουμε ζητήματα της εύρυθμη λειτουργίας των έργων της λίμνης Κάρλας και εναρμονιζόμαστε στην κείμενη νομοθεσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου