Mήνυμα κατά της υπογεννητικότητας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-02, 14:06:32
Βραβεύτηκαν οι νέες μητέρες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Mήνυμα κατά της υπογεννητικότητας

Επιτυχές το 10ο πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο, που πλαισιώθηκε με τιμητική εκδήλωση για τις νέες μητέρες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μήνυμα ελπίδας κατά της υπογεννητικότητας το 10ο πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο, που διοργανώθηκε στο Βελεστίνο και αφορούσε στην υγεία του παιδιού και του εφήβου. Στη διοργάνωση συμμετείχε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, συνδιοργανώνοντας το συνέδριο με την ΕΦΥΚΕ. Η έναρξη και η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έγιναν στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Σημαντικά θέματα αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου από όλους τους ομιλητές, ανεβάζοντας το επίπεδο της γνώσης, καθώς παρουσιάστηκαν χρήσιμες οδηγίες για τις νέες μητέρες και σημαντικές μελέτες για τους επαγγελματίες υγείας.

Η τιμητική εκδήλωση των νέων μητέρων από τις κοινωνικές δομές του Δήμου έδωσε το μήνυμα της ελπίδας κατά της υπογεννητικότητας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπαδάμ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγγαλος, η διευθύντρια του Κ.Υ. Βελεστίνου Σαρηγιάννη - Φούντα Φανή, η διευθύντρια επικοινωνίας - μάρκετινγκ του Ιασώ Θεσσαλίας Ειρήνη Τριφύλλη.

Χαιρετισμό, με ευχές προς τις νέες μητέρες, απηύθυναν ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής κ. Αναστασίου και η διευθύντρια μάρκετινγκ του Ιασώ Θεσσαλίας κ. Τριφύλλη.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη ευχαριστεί τη πρόεδρο της ΕΦΥΚΕ κ. Αναστασίου για τη διοργάνωση του συνεδρίου στο Βελεστίνο και για τη δυνατότητα που δόθηκε σε δημότες να το παρακολουθήσουν, καθώς, επίσης, και τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, για τη σημαντική προσφορά τους ώστε να πραγματοποιηθεί η όλη εκδήλωση. Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο που στήριξαν την εκδήλωση, τους χορηγούς, τα φαρμακεία της περιοχής και τις μητέρες που παρευρέθηκαν.

Συνεργασία φορέων

Η κ. Χασιώτη υπογράμμισε «το μήνυμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας των φορέων για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, καθώς και το μήνυμα της ελπίδας που φέρνουν οι νέες μητέρες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αντιστεκόμενες στη υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα. Επιλέξαμε αυτή τη χρονική στιγμή για τη διοργάνωση  πανελλήνιου παιδιατρικού συνεδρίου δίνοντας στις μητέρες τη δυνατότητα της σωστής γνώσης για όσα έχουν σχέση με το παιδί και προβάλλοντας προς την κοινωνία μας μήνυμα ελπίδας κατά της υπογεννητικότητας.

Ευελπιστώ ότι και η πολιτεία θα υλοποιήσει τις προτάσεις για την επιδότηση στις νέες μητέρες, ώστε η οικονομική κρίση να πάψει να είναι μια από τις αιτίες της υπογεννητικότητας. Το μήνυμά μας έφτασε, όμως, πιο μακριά με ανάλογο χαιρετισμό από φορέα κατά της υπογεννητικότητας, προτείνοντας μια μελλοντική συνεργασία με το Δήμο μας, την εταιρεία, HOPEgenesis», είπε.

Η εταιρεία HOPEgenesis, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα την ανατροπή της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Βασικός της στόχος, μεταξύ πολλαπλών δράσεων για την προσπάθεια σταδιακής αύξησης του πληθυσμού της Ελλάδας, είναι η υποστήριξη των γυναικών απομακρυσμένων περιοχών με χαμηλές γεννήσεις ή αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων - θανάτων και δύσκολη πρόσβαση σε ιατρικές - μαιευτικές υποδομές. Οι γυναίκες, που εντάσσονται στο πρόγραμμά της, ταξιδεύουν σε περιοχές κοντά στη μόνιμη κατοικία τους, παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων - γυναικολόγων και γεννούν δωρεάν σε άρτιο εξοπλισμένο μαιευτικό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρονται ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν, καθώς και κίνητρο στις υπόλοιπες να κυοφορήσουν, καθώς η εμπειρία της εταιρείας έχει δείξει ότι η ανασφάλεια είναι αποτρεπτικός παράγοντας σε αυτές τις περιοχές για την απόκτηση παιδιού.

Η εταιρεία συνεχάρη τις νέες μητέρες που έφεραν στον κόσμο τα νέα μέλη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα νέα παιδιά δεν φέρνουν χαρά μόνο στις μητέρες και τις οικογένειές τους, αλλά αποτελούν τον κύριο παράγοντα ενίσχυσης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μίας περιοχής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και αυτό κατ’ επέκταση έχει επίδραση στην ευημερία της Ελλάδας, που αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση όσον αφορά στο δημογραφικό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=