ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιστολή Κολυνδρίνη για την παραχώρηση εκτάσεων της Κάρλας

επιστολή-κολυνδρίνη-για-την-παραχώρη-292216

Διευκρινίσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει μετά την 31η Δεκεμβρίου 2019 οπότε λήγει ο χρόνος παραχώρησης των εκτάσεων της πρώην λίμνης Κάρλας σε αγρότες, ζητά με επιστολή της από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Αναλυτικά στην επιστολή η κ. Κολυνδρίνη αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας γνωρίζουμε ότι:

– Σε υλοποίηση του ανωτέρω σχετικού που αφορά στην διαδικασία παραχώρησης των ως άνω εκτάσεων σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 4061/2012 όπως ισχύει είχαμε προχωρήσει από 5-4-2019 η Μαγνησία και από 8-5-2019 η Λάρισα, σε ηλεκτρονική ανάρτηση στην σελίδα του ΥΠΑΑΤ των αγροτεμαχίων προς παραχώρηση τα οποία έχουν κατατμηθεί σε τεμάχια των 20-25 στρεμμάτων περίπου λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα μέχρι τώρα κατάσταση καθώς και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων της περιοχής.

– Η ανωτέρω διαδικασία δεν προχώρησε επειδή εν τω μεταξύ δόθηκε παράταση εως 31-12-2019 στις προηγούμενες παραχωρήσεις (άρθρο 221 του Ν. 4610/2019 (Α΄70)) οι οποίες γινόταν ουσιαστικά με την εφαρμογή της ΠΥΣ95/1975 (Α΄98)

– Στην σελίδα του ΥΠΑΑΤ παρόλο που δεν έγινε δημόσια ανακοίνωση της ανάρτησης υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις ενδιαφερόμενων φορέων και ιδιωτών.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

1. Αν θα συνεχίσουμε την διαδικασία παραχώρησης που είχαμε ξεκινήσει, με την διευκρίνηση ότι οι εκτάσεις θα είναι διαθέσιμες μετά την 31-10-2019 που τελειώνει η παράταση, ή θα χρειαστεί καινούρια εντολή από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

2. Τι θα γίνει με τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Αν δηλαδή θα ληφθούν υπόψη ή θα ακυρωθούν και θα ενημερωθούν να υποβάλλουν νέες.

Τέλος πιστεύουμε ότι αν πρόκειται να προκριθεί η συνέχιση της ως άνω διαδικασίας πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση της ώστε να είμαστε έτοιμοι προς παραχώρηση των εκτάσεων στην νέα καλλιεργητική περίοδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου