ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παγωμένα τέλη για τους δημότες στον Δήμο Ρ. Φεραίου

παγωμένα-τέλη-για-τους-δημότες-στον-δή-297834

Κοινωνικές πρωτοβουλίες και προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία

Παγωμένα παραμένουν τα τέλη για τους δημότες Ρήγα Φεραίου, μετά από σχετική εισήγηση της οικονομικής επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε προχθές σε πνεύμα σύμπνοιας.

Οι μηδενικές αυξήσεις υιοθετούνται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η συγκεκριμένη απόφαση είναι απόρροια της κοινωνικής μας πολιτικής, που υλοποιείται με γνώμονα την οικονομική κρίση και στόχο τη διευκόλυνση των δημοτών».

Στο πλαίσιο αυτό έχουν θεσπιστεί ειδική τιμολογιακή πολιτική και ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άλλες ειδικές κατηγορίες, προκειμένου να δοθούν κίνητρα ελάφρυνσης, λόγω των οικονομικών βαρών που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Στο μεταξύ, σειρά παρεμβάσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες υιοθετεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, εντάσσοντας στην πρώτη γραμμή την προσβασιμότητα στις σχολικές ομάδες.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση μελετών και την εφαρμογή μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, παράλληλα την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες.

Αναφερόμενος στις παραπάνω παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου υπογράμμισε ότι αποτελούν ουσιαστικά τη συνέχεια της αντίστοιχης παρέμβασης που θα υλοποιηθεί στην παραλία του Καμαρίου, καθιστώντας την προσβάσιμη και σε άτομα με αναπηρίες.

Ακολουθώντας τα κελεύσματα των καιρών και τις κοινωνικές ανάγκες που διαμορφώνονται, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου υιοθετεί σειρά από παρεμβάσεις, με τον κ. Νασίκα να επισημαίνει ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια με τα κέντρα κοινότητας και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου να υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας όλων των ευπαθών κοινωνικά ομάδων».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου