ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα υποδομής

εργα-υποδομής-309902

Σύγχρονα δίκτυα σε Αγιο Γεώργιο, Αερινό και Κεραμίδι

Σημαντικά έργα υποδομής, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών, είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Αγιο Γεώργιο και Αερινό, καθώς και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στη βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων. Η τεχνική έκθεση του έργου εξετάζει τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου και Αερινού και τη μεταφορά τους μέχρι τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της Β’ ΒΙΠΕ. Η παρούσα μελέτη αφορά μόνο στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων για τους οικισμούς Αγ. Γεώργιο και Αερινό, καθώς και στους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς και αντλιοστάσια ακαθάρτων μεταξύ των οικισμών με τελική κατάληξη προς το τελικό αντλιοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ.

Σε ό,τι αφορά στο Κεραμίδι, το έργο έχει ως φυσικό αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από PE τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας.

Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση. Συγχρόνως κατά την κατασκευή λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου