Νέο δίκτυο ύδρευσης στο Κεραμίδι

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-29, 17:16:14
Νέο δίκτυο ύδρευσης στο Κεραμίδι

Αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, μετά την ανάδειξη του αναδόχου εκτέλεσης του έργου

 

Ορίστηκε ο ανάδοχος εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου και αναμένεται άμεσα η έναρξη του έργου εκσυγχρονισμού υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, ύψους 750.000 ευρώ.

 Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: «Με καθημερινή, αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δουλειά καθημερινά, κάνουμε έργα ουσίας για τους δημότες. Υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις απαραίτητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Παρά τους περιορισμένους πόρους, η δημοτική αρχή επεμβαίνει όπου απαιτείται και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της δίνει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα».

 Το έργο στην τοπική κοινότητα Κεραμιδίου έχει ως φυσικό αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από PE τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας.

Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου, αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση. Συγχρόνως κατά την κατασκευή λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.

 Αναλυτικότερα το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει:

Την κατασκευή δικτύου ύδρευσης για την μεταφορά του νερού εντός του οικισμού Κεραμιδίου με ταυτόχρονη κατάργηση του παλαιού αγωγού, μήκους 2.700 μέτρων.

Επίσης την κατασκευή διατάξεων αερεξαγωγής – μείωσης πιέσεως. Οι διατάξεις τοποθετούνται εντός φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και έχουν κατάλληλες διαστάσεις, ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμα και προσεγγίσιμα.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, εξάλλου, προβλέπεται η κατασκευή διατάξεων εκκένωσης – δικλείδων διακοπής. Οι διατάξεις τοποθετούνται εντός φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας και έχουν κατάλληλες διαστάσεις ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμα και προσεγγίσιμα. Αντικατάσταση παροχών ύδρευσης στους υπό κατασκευή σωλήνες η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα ειδικά τεμάχια σύνδεσης. Κατασκευή κεντρικών βανών διακοπής, με στόχο την διακοπή υδροδότησης σε επιμέρους τμήματα του οικισμού, σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μην διακόπτεται η συνολική υδροδότηση του οικισμού. Για τα δίκτυα θα χρησιμοποιηθεί αγωγός πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή μεγάλων φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα τα οποία θα κατασκευαστούν στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα φρεάτια αερεξαγωγής και εκκένωσης και αντικατάσταση όπου αυτό χρειάζεται των φρεατίων ελέγχου των υδρομέτρων των καταναλωτών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=