Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στην Κάρλα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-14, 18:25:20
Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στην Κάρλα

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο φορέας διαχείρισης Κάρλας

 

Εκδηλώσεις του φορέα διαχείρισης Κάρλας, Μαυροβουνίου, Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, Δέλτα Πηνειού πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το προσωπικό του φορέα υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής γιορτής.

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν ξενάγηση στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου μεταξύ 10:00 – 14:00 και παρατήρηση ορνιθοπανίδας σε προκαθορισμένο παραλίμνιο σημείο με χρήση πεδιοσκοπίων και κιαλιών, μεταξύ 10:00 – 12:00. Επιπλέον, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια του φορέα διαχείρισης για τα είδη και τους οικοτόπους της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας, Μαυροβουνίου, Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, Δέλτα Πηνειού.

Η γιορτή των πουλιών συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών Bird Life International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εθνικό εταίρο της Bird Life. Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=