ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στον Αγιο Γεώργιο Φερών -Κτηνοτρόφοι με επιστημονικές προδιαγραφές

το-πανεπιστήμιο-αθηνών-στον-αγιο-γεώρ-348249

Επίσκεψη του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής στην κτηνοτροφική μονάδα των αδερφών Κορώνα για ενημέρωση σε θέματα προβατοτροφίας

Επίσκεψη στις πρότυπες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις των αδερφών Κορώνα στον Αγιο Γεώργιο Φερών πραγματοποίησαν προχθές πεμπτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συνοδεία καθηγητών τους.

Τα μέλη του πανεπιστημιακού γκρουπ ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα προβατοτροφίας από τους Γιώργο και Αντώνη Κορώνα, αποφοίτους του ίδιου τμήματος, οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Η συνεργασία της συγκεκριμένης κτηνοτροφικής μονάδας και του Πανεπιστήμιου Αθηνών εδραιώθηκε από το 2014 και υπογραμμίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης του επιστημονικού στοιχείου στην προβατοτροφία.

Αναλύοντας το πλαίσιο της συνεργασίας που έχει εδραιωθεί, ο Γιώργος Κορώνας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «γίνεται ανάλυση των ζωοτροφών στο εργαστήριο του τμήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί πόση ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία περιέχουν, ενώ παράλληλα παρέχεται από την πλευρά μας πρωτογενές υλικό για τις εργαστηριακές έρευνες που διεξάγονται».

Η κτηνοτροφική μονάδα που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Κορώνας, λειτουργεί με την συμμετοχή των τριών γιών του, οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, έχοντας ως βάση την επιστήμη και τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

Η οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει επίσης ο μεγαλύτερος αδελφός, Αποστόλης, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ, ο οποίος εργάζεται και ως λογιστής, εκτρέφει 1.000 πρόβατα φυλής Σκοπέλου, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση με σύγχρονες προδιαγραφές.

Να σημειωθεί πως το γάλα από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική εγκατάσταση φτάνει σε όλο το πανελλήνιο και στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει αμοιβαία βούληση από τις δύο πλευρές να συνεχιστεί η συνεργασία και τη νέα χρονιά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου