ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βγήκε ξινό… το ντοκιμαντέρ για έξι Γάλλους στο Βένετο

βγήκε-ξινό-το-ντοκιμαντέρ-για-έξι-γά-372615

Χάθηκαν στο Βένετο – Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Διασχίζοντας χιλιόμετρα ολόκληρα δύσβατων μονοπατιών στο Πήλιο, χωρίς να γνωρίζουν τη μορφολογία του εδάφους και τις ιδιαιτερότητες του βουνού και δίχως τον απαιτούμενο εξοπλισμό, έξι Γάλλοι τουρίστες έχασαν τον προορισμό τους σε πλαγιά στην περιοχή Πετρομέλισσο κοντά στον οικισμό του Βένετου.

Χθες το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου για τον εντοπισμό τους, αφού οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν εξαντλημένοι και κατάκοποι.

Το ευτύχημα ήταν ότι ένας εκ των έξι Γάλλων, που είχε αποκοπεί από την υπόλοιπη ομάδα αναζητώντας διέξοδο διαφυγής για όλους μέσα στα μονοπάτια, κατάφερε να προσεγγίσει αγροτικό δρόμο και έγινε αντιληπτός από διερχόμενο αγρότη. Εκείνος ήταν που ενημέρωσε σχετικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε τελικά η επιχείρηση διάσωσης, η οποία ξεκίνησε πριν πέσει το σκοτάδι.

Εξι άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β΄ΒΙΠΕ, τρεις άνδρες από την ΕΜΑΚ Λάρισας και τρεις αστυνομικοί από το Α.Τ. Βελεστίνου ξεκίνησαν με τα οχήματά τους για να προσεγγίσουν την περιοχή Πετρομέλισσο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα δύσβατη και απαιτήθηκε ειδικό σχέδιο για να φτάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έξι Γάλλοι ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί (πριν δηλαδή ένα 24ωρο) από το Πουρί όπου βρίσκονται σε διακοπές για να προσεγγίσουν το Βένετο. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι στην παρέα των τουριστών ήταν και σκηνοθέτης ο οποίος μάλιστα κουβαλούσε μαζί του εξοπλισμό μεγάλης αξίας. Εικάζεται ότι χρειαζόταν το τηλεοπτικό υλικό για ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για ξένη παραγωγή αλλά και για προβολή στο Yutube με θέμα τα μονοπάτια του Πηλίου. Η παρέα ξεκίνησε από το Πουρί έχοντας μαζί της και τρόφιμα. Διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο προχθές το βράδυ και χθες το πρωί συνέχισαν την πορεία τους για να φτάσουν μέχρι το Βένετο. Έχασαν όμως τον προσανατολισμό τους σε μία πλαγιά και τρομοκρατήθηκαν. Τα τρόφιμα και το νερό τους είχαν τελειώσει και με τον βαρύ εξοπλισμό στην πλάτη δεν ήθελε πολύ για να εξαντληθούν σωματικά.

Οι πληροφορίες λένε πως όταν τους εντόπισαν οι πυροσβέστες ήταν ανήμποροι να περπατήσουν βήμα. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο Βένετο όπου μεταφέρθηκαν τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Σε πιο επιβαρυμένη κατάσταση ήταν δύο άτομα από τα έξι που ήταν και μεγαλύτερης ηλικίας 63 και 65 χρόνων αντίστοιχα που είχαν υποστεί αφυδάτωση.

Οι έξι παρά την παρότρυνση των αρμοδίων αρχών, αφού πήραν τις πρώτες βοήθειες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. Παρέμειναν για διανυκτέρευση στο Βένετο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου