Νερό με προπληρωμένες κάρτες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-16, 17:40:27
Νερό με προπληρωμένες κάρτες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ηλεκτρονικό σύστημα προμήθειας νερού με προπληρωμένη κάρτα αναμένεται να εφαρμοστεί το επόμενο δεκαήμερο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Το πρώτο μηχάνημα προμήθειας νερού με προπληρωμένη κάρτα θα εγκατασταθεί στην περιοχή των παλιών σφαγείων απέναντι από τον ναΐσκο του Αγίου Μηνά και θα λειτουργήσει πιλοτικά, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, οποιαδήποτε μορφή υδροληψίας θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και να τιμολογείται.

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τον κανονισμό, η ΔΕΥΑΡΦ θα τοποθετήσει αυτόματα μηχανήματα προμήθειας νερού με προπληρωμένες κάρτες στα σταθερά σημεία, που ήδη υπάρχουν παροχές.

Το συγκεκριμένο σύστημα, που είναι δοκιμασμένο σε άλλες περιοχές της χώρας, αφενός θα διευκολύνει τους καταναλωτές, οι οποίοι τοποθετώντας την κάρτα στο μηχάνημα θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται νερό όση ώρα επιθυμούν (30’, μία ώρα κ.ο.κ.), αφετέρου δε θα είναι οικονομικά ωφέλιμο για τους ίδιους.

Οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και να προμηθεύονται τις κάρτες από το γραφείο της ΔΕΥΑΡΦ.

Τακτοποίηση οφειλών

Μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές, όσον αφορά στην τακτοποίηση των οικονομικών τους οφειλών.

Η ΔΕΥΑΡΦ καλεί όσους καταναλωτές δεν έχουν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις, όπως προσέλθουν στα γραφεία της:

1) Να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ισχύει μέχρι 30/9/2019 η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών μέχρι 120 δόσεις.

 2) Να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης της οφειλής είναι η 20ή Σεπτεμβρίου 2019.

Από την 1η Οκτωβρίου 2019 συνεργεία της ΔΕΥΑΡΦ θα προχωρούν διακοπή της παροχής ύδρευσης σε όσους καταναλωτές δεν ανταποκριθούν.

Εκκρεμότητες για δίκτυο αποχέτευσης

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου υπενθυμίζει στους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν κάνει ρύθμιση για τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο της αποχέτευσης, όπως τακτοποιήσουν τις ανεξόφλητες δόσεις.

Τέλος, σημειώνεται πως η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου με δικούς της πόρους έχει κατασκευάσει τμήματα αποχετευτικού δικτύου και παροχές σύνδεσης, που δεν είχαν κατασκευαστεί με την αρχική χρηματοδοτούμενη εργολαβία, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οσοι ιδιοκτήτες οικιών ανήκουν στην περίπτωση αυτή καλούνται να προσέλθουν στο γραφείο της ΔΕΥΑΡΦ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=