ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρώτη συνάντηση για τον 19ο Ρήγειο Δρόμο του Βελεστίνου

πρώτη-συνάντηση-για-τον-19ο-ρήγειο-δρόμο-381980

Σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση των διοργανωτών, των συλλόγων και των εθελοντών που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση του 19ου Ρήγειου Δρόμου. Η συνάντηση θα γίνει στο Βελεστίνο, θα δοθούν οι πρώτες κατευθύνσεις και θα σχηματιστούν οι ομάδες συντονισμού των κάθε επιμέρους θεμάτων για τη διοργάνωση του μεγάλου αθλητικού δρωμένου.

Ο 19ος Ρήγειος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου που γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ατόμων από όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, αλλά και από άλλες περιοχές τόσο εντός Μαγνησίας, όσο και εκτός.

Ο 19ος Ρήγειος Δρόμος αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου και υποστηρίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου.

Συμμετέχουν άτομα ηλικίας από νήπια έως και 74 ετών, οι οποίοι είτε προέρχονται από Γυμναστικούς – Αθλητικούς Συλλόγους, είτε επρόκειτο για μεμονωμένους αθλητές.

Για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, γι’ αυτό και συμμετέχουν στη διοργάνωση εθελοντικά μέλη τοπικών συλλόγων, αθλητές της περιοχής, μαθητές και εθελοντές.

Ακολουθούνται συνήθως πέντε διαφορετικές διαδρομές αναλόγως των ηλικιών των συμμετεχόντων δρομέων, συνήθως σε ιστορικά σημεία του Δήμου, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να έλθουν σε επαφή, παράλληλα με τον αθλητισμό, με την τοπική ιστορία του τόπου φιλοξενίας.

O αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Πρίντζος Νίκος δήλωσε: «Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί θεσμό ο αγώνας Ρήγειος Δρόμος, ο οποίος πραγματοποιείται τα τελευταία 19 χρόνια και προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών, ενώ συμμετέχουν δρομείς και σύλλογοι από όλη τη Μαγνησία. Στέλνουμε κάθε χρόνο το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντική διοργάνωση για τον νομό από πολιτιστική και αθλητική άποψη αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες της περιοχής μέσα από τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν. Η όλο και πιο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που παρατηρείται κάθε χρόνο, μας δίνει το κίνητρο να είμαστε την κάθε χρονιά που έρχεται ακόμη καλύτεροι στη διοργάνωση της εκδήλωσης, δίνοντας τη χαρά σε όλους τους αθλητές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν και να στείλουν το μήνυμα «αθλητισμός για όλους» τονίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή».

Περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής, τις διαδρομές, την ώρα έναρξης και τα σημεία αφετηρίας θα δοθούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου από τη διοργανωτική επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου