Παροχές Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρ. Φεραίου στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-02, 17:43:17
Παροχές Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρ. Φεραίου στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες

Για τη διασύνδεση με προγράμματα και υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης

 

Απάγκιο για αναξιοπαθούντες δημότες φιλοδοξεί να γίνει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδοτείται μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Σκοπός του είναι η υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών ενοτήτων.

Ουσιαστικά είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, δομή η οποία σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Ο πολίτης που προσέρχεται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου θα συμπληρώνει την καρτέλα ωφελούμενου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας να παρέχουν μία πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη και αξιολόγησης της κατάστασής του.

Παρέχεται επίσης συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και παιδιά (ατομική και ομαδική). Επίσης πραγματοποιούνται δράσεις σε σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και σχολές Γονέων.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Βελεστίνο, ΤΚ 37500, τηλέφωνο επικοινωνίας 2425023794.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=