ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι Βελεστίνου

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-παζάρι-βελεστ-392325

«Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι…». Ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2018 η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου.

Το παζάρι θα λειτουργεί από την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου, όπως και κάθε χρόνο από τις 6.00 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου που επισκέπτεται το παζάρι όσο και των εμπόρων – εκθετών που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι μεγάλη.

Στο παζάρι περικλείονται ψησταριές, παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακός χαλβάς, λούνα παρκ, παιχνίδια, πάγκοι με ποικίλα φθηνά εμπορεύματα και προϊόντα παράλληλα με άφθονο κέφι, ψυχαγωγία, μουσική, χορό, τη δημιουργικότητα και το μεράκι των συμμετεχόντων.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής κι έναν ζωντανό οικονομικό και κοινωνικό θεσμό που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους.

Η εμποροπανήγυρη συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Έως τώρα πραγματοποιήθηκε δημοπρασία για την εκμίσθωση θέσεων σχετικά με την εγκατάσταση ψησταριών και της προβλεπόμενης μίας θέσης για Λούνα Παρκ.

Οι συνολικές θέσεις που προβλέπονται για τους μικροπωλητές – εμπορικά στέκια ανέρχονται περίπου στις 45 και η κατάληψη θέσεων είναι δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου