Μητέρα πέτυχε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-30, 17:53:31
Μητέρα πέτυχε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η 44χρονη Γεωργία Ντουσίκα από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου - Συγχαρητήρια επιστολή από τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων

 

Κατάφερε να συνδυάσει τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τα μαθήματα και την προετοιμασία της για τις πανελλαδικές εξετάσεις και με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών βρέθηκε με το εισιτήριο εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο λόγος για την 44χρονη Γεωργία Ντουσίκα απόφοιτη του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, η οποία εισήχθη στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την επιτυχία της μαθήτριάς τους καμαρώνουν ιδιαίτερα ο διευθυντής Βάιος Λιαπόπουλος και ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Βελεστίνου. «Η ενήλικη μαθήτριά μας στέλνει με το παράδειγμά της το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η Γεωργία είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και χρειάστηκαν κόπος, απόθεμα δυνάμεων και επικέντρωση στον στόχο προκειμένου να συνδυάσει το απαιτητικό οικογενειακό πρόγραμμα με τις καθημερινές μαθητικές της δραστηριότητες και την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ευελπιστούμε ότι η Γεωργία θα είναι ο φάρος που θα δείξει τον δρόμο και σε άλλα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες, τα οποία θέλουν να αποκομίσουν νέες γνώσεις ή και να επικαιροποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες με σκοπό να διαμορφώσουν για τον εαυτό τους καλύτερες συνθήκες στην όλο και περισσότερο απαιτητική αγορά εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Με την ίδια ανακοίνωση δίνονται θερμά συγχαρητήρια «σε όλους τους αποφοίτους του σχολείου για την επιτυχία τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η επιτυχία τους αποτελεί επισφράγισμα του κοπιαστικού αγώνα και της σπουδαίας προσπάθειας που κατέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια. Ευχόμαστε σε όλους καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους ως ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον. Δίνουμε επίσης συγχαρητήρια στους γονείς των αποφοίτων, που στήριξαν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια των παιδιών τους».

Σημειώνεται ότι από τους επτά απόφοιτους που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου οι πέντε εισήχθησαν σε σχολές των Α.Ε.Ι. πρώτης προτίμησης.

Υπενθυμίζεται τέλος σε όλους τους απόφοιτους του ΕΠΑΛ και κατόχους πτυχίου ΕΠΑΛ ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα εφαρμοστεί και πάλι ο θεσμός του δυικού συστήματος εκπαίδευσης (μαθητεία) και θα λειτουργήσει το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας που περιλαμβάνει μαθητεία με εκπαίδευση στον χώρο εργασίας και μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Οι μαθητευόμενοι συνάπτουν σύμβαση εργασίας με τον εργοδότη, λαμβάνουν αποζημίωση και υπάγονται σε ασφάλιση. Με την ολοκλήρωση του μεταλυκειακού έτους  - τάξης μαθητείας και πριν τη συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης, κάθε μαθητευόμενος δύναται να παρακολουθήσει προπαρασκευαστικά μαθήματα πιστοποίησης, με την ευθύνη του ΥΠΠΕΘ. Οι απόφοιτοι της τάξης μαθητείας λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο τηλέφωνο 2425023235.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=