ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημ. Νασίκας: «Σύνθεση, συναίνεση και συνεργασία»

δημ-νασίκας-σύνθεση-συναίνεση-και-συ-393953

Ορκίστηκε χθες το νέο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

«Μέσα από τον διάλογο, τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεργασία και τη συμμετοχή θα καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα και δυσκολίες υπάρξουν στη νέα θητεία που ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου», επεσήμανε χθες ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, στην ομιλία του μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελεστίνου, παρουσία πολλών πολιτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο κ. Νασίκας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες που με την ψήφο τους εξέφρασαν για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη τους στην πρόταση της παράταξής του για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις για να φανούν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι ένας τόπος πραγματικά ευλογημένος τόπος που ξεκινά από το Χαλκοδόνιο όρος στο Ελευθεροχώρι και καταλήγει στο Αιγαίο Πέλαγος στο Καμάρι», είπε ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου και πρόσθεσε σε έμφαση πως «θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε οτιδήποτε παραγωγικό διαθέτει ο τόπος μας, να αναδεικνύουμε την ιστορία του και τις ομορφιές του, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα».

Όπως υπογράμμισε κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία αξιοποιήθηκε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων έργων υποδομής εκ των οποίων πολλά έχουν υλοποιηθεί και άλλων η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα, κάτι που θα συνεχιστεί και τη νέα τετραετία, καταθέτοντας νέες προτάσεις για χρηματοδότηση.

Ο κ. Νασίκας τόνισε πως η νέα δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με απόλυτη διαφάνεια και χρηστή διοίκηση ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του Δήμου.

«Κάναμε τα πρώτα βήματα ώστε να βάλουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στον τουριστικό χάρτη της χώρας των οποίων τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «συνεχείς θα είναι οι προσπάθειές μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας. Όλα αυτά, που πλέον για έναν πολίτη είναι αυτονόητα στην καθημερινότητά του, είναι για μας ζητούμενο. Η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά, είναι ζητούμενα για ένα σύγχρονο δήμο, και προαπαιτούμενες παροχές στο δημότη, στον κάτοικο, στον επισκέπτη».

Αναφερόμενος επίσης στις παρατάξεις των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε ότι «πιστεύουμε στη διαχρονική αξία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί πάντα χρειάζεται να ενωθούν, πολλά μυαλά, και πολλά χέρια, για να ανοίξουμε δρόμους, που θα μας πηγαίνουν στο αύριο. Ολοι μας, είμαστε επιλογή, του εκλογικού σώματος και όλοι πρέπει να τιμήσουμε, την εντολή των συμπολιτών μας». Ο κ. Νασίκας, τέλος τόνισε ότι συνεργασία αφορά επίσης στην κεντρική κυβέρνηση, στην Περιφέρεια, στους συλλογικούς φορείς, στους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ενώ –όπως είπε- η δημοτική Αρχή επιδιώκει και τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου, που είναι οι βασικοί συνεργάτες της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου