ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποστόλης Μπατακόγιας: Ενας «Ικαρος» από το Βελεστίνο

αποστόλης-μπατακόγιας-ενας-ικαρος-394773

Οι δυσκολίες σε Φυσική και Μαθηματικά όχι μόνο δεν του… έκοψαν τα «φτερά», αντιθέτως πέτυχε το απόλυτο άριστα

Εισιτήριο για τη Σχολή Ικάρων εξασφάλισε ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου Αποστόλης Μπατακόγιας. Τα 18.860 μόρια, που συγκέντρωσε τον Ιούνιο στις πανελλαδικές εξετάσεις, του εξασφάλισαν απευθείας πτήση στη Σχολή της πρώτης επιλογής του, που θα μπορέσει να συνδυάσει το όνειρό του και ταυτόχρονα να πετύχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα δύσκολα θέματα σε Φυσική, Χημεία, αλλά και στα Μαθηματικά όχι μόνο δεν «έκοψαν» τα… φτερά του μαθητή του ΓΕΛ Βελεστίνου, τουναντίον τον έκαναν να ξεχωρίσει από άλλους συνυποψήφιούς του. Πέτυχε απόλυτο άριστα 20 στα Μαθηματικά και ένα ατόφιο 20άρι στη Φυσική και απογειώθηκε στον βαθμολογικό πίνακα, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Προχθές ήρθε η επιβεβαίωση με την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών.

Γιος εκπαιδευτικών, ο πατέρας του είναι μαθηματικός και η μητέρα του φιλόλογος, προετοιμάστηκε για τις πανελλαδικές από τους ίδιους τους γονείς του, που έζησαν από πρώτο χέρι στο πλευρό του την αγωνία για την επιτυχία των πανελλαδικών και την τελική δικαίωση για την οποία και καμαρώνουν.

Η επιλογή της Σχολής Ικάρων για τον Αποστόλη Μπατακόγια δεν ήρθε τυχαία. Η αδερφή του πριν χρόνια είχε περάσει στο ΣΑΣΣ Οικονομικό και του μετέφερε τη θετική εμπειρία της. «Κατάλαβα ότι μπορώ να συνδυάσω τη μηχανολογία που μου αρέσει με τη σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση κι έτσι έκανα την επιλογή», αναφέρει ο αριστούχος μαθητής του ΓΕΛ Βελεστίνου και μελλοντικός «Ικαρος».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου