ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαρία Κοκόλα: Μία γυναίκα στην Πυροσβεστική

μαρία-κοκόλα-μία-γυναίκα-στην-πυροσβε-394997

Για τη μαθήτρια του ΓΕΛ Καναλίων η Σχολή Πυροσβεστών ήταν αποκλειστικός στόχος – Εισήχθη 2η σε σειρά κατάταξης

Για τη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καναλίων Μαρία Κοκόλα η Σχολή Πυροσβεστών ήταν αποκλειστικός στόχος, όταν αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Τον πέτυχε μπαίνοντας μάλιστα δεύτερη σε σειρά κατάταξης στη Σχολή, μέσω της οποίας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Οπως εξομολογείται η Μαρία Κοκόλα, η Σχολή Πυροσβεστών ήταν η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό που συμπλήρωσε. Μάλιστα φερόταν αποφασισμένη αν δεν πετύχαινε με την πρώτη, να μπει στη διαδικασία να δώσει ξανά πανελλαδικές του χρόνου.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα Σώμα, που προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο και θα ήθελα να γίνω μέρος αυτού», λέει η Μαρία Κοκόλα για την Πυροσβεστική, το προσωπικό της οποίας δίνει καθημερινές μάχες για την κατάσβεση πυρκαγιών, τη διάσωση ανθρώπων και ζώων, αλλά και την επέμβαση σε τυχόν περιστατικά πλημμυρών. «Οι πυροσβέστες έχουν σπουδαία προσφορά στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, στα ζώα και μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες. Δεν θα ήθελα να μπω σε ένα γραφείο. Θα ήθελα να είμαι στην ενεργό δράση», προσθέτει η ίδια περιγράφοντας για τους νέους στόχους της μόλις τελειώσει τη Σχολή της στην Πτολεμαΐδα.

Εκεί άλλωστε θα την περιμένει και ο αδερφός της, που ήδη σπουδάζει στη Σχολή Πυροσβεστών. «Ηταν όνειρο και των δυο μας. Ο αδερφός μου πέρασε πέρυσι, εγώ φέτος και θα συνεχίσουμε μαζί» καταλήγει η Μαρία Κοκόλα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου