Επιτυχημένη η Γιορτή Αχλαδιού και άλλων Τοπικών Προϊόντων στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-24, 13:18:27
Επιτυχημένη η Γιορτή Αχλαδιού και άλλων Τοπικών Προϊόντων στο Βελεστίνο

Επιτυχημένη ήταν η Γιορτή Αχλαδιού και άλλων Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, το βράδυ στον πεζοδρόμο μπροστά από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο.

Η εκδήλωση με θέμα « ιαδρομές και Πολιτισμός της Φεραίας Γης» τείνει να γίνει θεσμός αφού για 3η συνεχόμενη χρονιά υλοποιήθηκε στο Βελεστίνο, υπό την συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΚΟΙΝΣΕΠ Ρήγας Φεραίος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσίασαν τα προϊόντα τους, τα οποία γεύτηκαν οι προσκεκλημένοι.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στη Φεραία γή και στα  ποιοτικά προϊόντα της.

Επίσης η πρόεδρος  της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. Ρήγας Φεραίος Μάρθα Σαράντη μίλησε για την 3η Γιορτή Αχλαδιού, που τείνει να γίνει θεσμός, αναφέρθηκε στη δράση της ΚΟΙΝΣΕΠ κι ευχαρίστησε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Περιφέρεια, τους παραγωγούς και όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.   

Ο καθηγητής Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής Εργαστηρίου δενδροκηπευτικών και εδαφικών πόρων HORTLAB Παπαχατζής Αλέξανδρος αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της αχλαδιάς και στις εναλλακτικές δενδροκομικές καλλιέργειες, ενώ ο δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε τους εχθρούς και τις ασθένειες της αχλαδιάς.

Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Ριζομύλου, «ΦΙΛΟΙ ΝΕΩΝ» Αγίου Γεωργίου και «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Στεφανοβικείου και η βραδιά έκλεισε με γλέντι με την ορχήστρα του Τάκη Τρουμπουτζά. 

Παρόντες -μεταξύ άλλων- ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Κ. Μαραβέγιας και Αθ. Λιούπης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κίτσιος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολίτες, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μείκόπουλος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=