Αυλαία στη Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου

αυλαία-στη-γιορτή-κρασιού-νέας-αγχιάλ-407668

Κλείνει απόψε ο κύκλος της επιτυχημένης διοργάνωσης που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου

Κλείνει σήμερα η αυλαία της γιορτής κρασιού Νέας Αγχιάλου, ενός θεσμού με ιστορία ετών, που έχει πλέον πανελλήνια εμβέλεια.

Το κέφι διατηρείται αναλλοίωτο, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο κοινό.

Σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα εμφανιστεί στη Γιορτή κρασιού Νέας Αγχιάλου ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς. Μαζί του θα εμφανιστούν η Ελενα Δομάζου και η Τραϊάνα. Η τιμή εισόδου στην αποψινή μουσική βραδιά είναι 6 ευρώ.

Με χορό, τραγούδια και με άφθονο κρασί γιορτάζεται και φέτος για 59η χρονιά η «Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου» που διοργανώνεται με επιτυχία από το Δήμο Βόλου και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», σε συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 8 το βράδυ με τοπικά μουσικά σχήματα, με καταξιωμένους μουσικούς και συγκεκριμένα τους: Μάγδα Ακρίβου (φωνή), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Αναστασία Λύτρα (κρουστά), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο), Μαρίνα Σαμαρά – Μπαρουτα (τραγούδι), Παναγιώτη Συτζάκη (πλήκτρα), Ιωάννη Τζάνη (κιθάρα και φωνή), Στέφανο Τραγουδάρα (ακκορντεόν και μπουζούκι).

Σημαντική παράμετρος στην φετινή 59η Γιορτή Κρασιού της Νέας Αγχιάλου είναι ότι η γιορτή συμπίπτει με τα 101 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της οργάνωσης.

Τα 101 χρόνια του Συνεταιρισμού Αγχιάλου, της «ΔΗΜΗΤΡΑΣ», δεν είναι απλώς μία ευτυχής ιστορική συγκυρία. Είναι, κυρίως, η απόδειξη της θέλησης για ζωή, της όρεξης για δουλειά, της αγάπης για τη γη, της ανάγκης για συνεργασία.

Είναι, παράλληλα, μία σημαντική ευκαιρία εποικοδομητικής ανασκόπησης του παρελθόντος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου μέλλοντος, στα πλαίσια πάντοτε του ανθρωπίνως δυνατού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου