Πρωτοβουλίες βελτίωσης υποδομών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-11, 15:15:13
Αποψη του δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε στο Βελεστίνο
Πρωτοβουλίες βελτίωσης υποδομών

Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής δαπάνης 74.280 €, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου και δόθηκε προς χρήση.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης - κατασκευής οδών, με επιμέρους μήκους 125μ. + 135μ. και 60μ. με αντίστοιχα πλάτη 12,00μ. και 7,00 μ. εντός οικισμού και έχουν πρόσωπο μπροστά από το Σχολικό Συγκρότημα ΕΠΑΛ στο Βελεστίνο Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι συγκεκριμένοι οδοί – χωματόδρομοι είχαν σχετικά μεγάλη κλίση, με αποτέλεσμα να υποσκάπτονται και να καταστρέφονται σε κάθε έντονη βροχόπτωση, ενώ είχαν υποστεί αρκετή βλάβη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση των μαθητών.

Πλέον, με το έργο της ασφαλτόστρωσης τα όποια προβλήματα κατολισθήσεων και υποσκαφής αντιμετωπίστηκαν και οι μαθητές θα μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς πρόβλημα στο σχολείο.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Χατζής, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώσαμε ένα έργο, αυτό της ασφαλτόστρωσης, που θα λύσει το πρόβλημα μετακίνησης στη μαθητική κοινότητα του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Η συγκεκριμένη περιοχή και οι δρόμοι της αντιμετώπιζαν πρόβλημα και η δημοτική αρχή σχεδίασε και υλοποίησε το έργο, ώστε οι συνδημότες μας και κυρίως η μαθητιούσα νεολαία να κινούνται στο εξής χωρίς πρόβλημα».

 

Βελτίωση καθημερινότητας

Σημαντικό έργο υποδομής, εξάλλου, η κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Αγ. Γεώργιο και Αερινό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.975.000 € και αφορά στη βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών. Η μελέτη αφορά μόνο στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων για τους οικισμούς Αγ. Γεώργιο και Αερινό, καθώς και στους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς και αντλιοστάσια ακαθάρτων μεταξύ των οικισμών, με τελική κατάληξη προς το τελικό αντλιοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ. Το συγκεκριμένο έργο, πέρα από την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, εκτιμάται ότι στηρίζει τις θέσεις εργασίας και αποτελεί παράλληλα μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία.

Εξίσου σημαντικό το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου, που σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, ύψους 750.000 ευρώ.

Το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην τοπική κοινότητα Κεραμιδίου έχει ως φυσικό αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από PE τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές.

Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας. Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου, αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=