ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μουσεία – πόλος έλξης για τους επισκέπτες

μουσεία-πόλος-έλξης-για-τους-επισκέπ-411730

Αξιοθέατα με ιδιαίτερη σημασία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Χώροι πολιτισμού, που αναδεικνύουν την τοπική παράδοση, είναι τα Μουσεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου που συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα με ιδιαίτερη σημασία.

Στο Βελεστίνο ο εκθεσιακός χώρος «Ρήγας Βελεστινλής» προσφέρεται για δημιουργική περιπλάνηση στη ζωή και το έργο του μεγάλου επαναστάτη και διαφωτιστή, καθώς είναι ο χώρος που φιλοξενείται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, που τυπώθηκε το 1797.

Στο Στεφανοβικείο το λαογραφικό μουσείο αποτελεί πόλο έλξης γιατί είναι ο χώρος όπου εκτίθενται η ιστορική και λαογραφική παρακαταθήκη της περιοχής μέσα από εικόνες και εκθέματα.

Στα Κανάλια το εκθεσιακό κέντρο φυσικής ιστορίας και πολιτισμού λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου δημιουργεί πεδίο για τη γνωριμία του επισκέπτη με τον φυσικό πλούτο και τον λιμναίο πολιτισμό της Κάρλας μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Στο Βένετο η λαογραφική συλλογή που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αναδεικνύει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Το μεγάλο εγχείρημα που υλοποιήθηκε με δωρεά του Στέργιου Μπεφάνη, και την παραχώρηση του χώρου από την δημοτική αρχή, προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο Ριζόμυλο το λαογραφικό μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα και ιστορικά κειμήλια από την πλούσια παράδοση και ιστορία του χωριού, που έχει την δική του ιστορία, και καταβολές που χάνονται στο βάθος του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου