ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ετοιμότητα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ετοιμότητα-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-416101

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών

Σε πλήρη ετοιμότητα με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης βρίσκονται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο του πλάνου πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών οι υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν προβεί στον καθαρισμό χαντακιών, στην κοπή χόρτων στη δημοτική και αγροτική οδοποιίας και στον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και ακινήτων, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.

Παράλληλα ο Δήμος προβαίνει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την εύκολη πρόσβαση οχημάτων, όπως των πυροσβεστικών και έχει ελέγξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς όλων των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων. Επίσης απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών, μπαζών, κλαδεμάτων σε ανεξέλεγκτα σημεία, καθώς επίσης και η καύση καλαμιών και υπολειμμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Στο μεταξύ συνεδρίασε προχθές το συντονιστικό τοπικό όργανο οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, με επίκεντρο τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Από πλευράς Δήμου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στον καθαρισμό χαντακιών, στην κοπή χόρτων στη δημοτική και αγροτική οδοποιία και στον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και ακινήτων τα οποία εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δημήτρης Παλληκάρης επεσήμανε ότι ο Δήμος προβαίνει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την εύκολη πρόσβαση οχημάτων, όπως των πυροσβεστικών και έχει ελέγξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς όλων των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

Επίσης, τόνισε ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών, μπαζών, κλαδεμάτων σε ανεξέλεγκτα σημεία του Δήμου και ότι θα πρέπει οι πολίτες να καταγγέλλουν στην επιτροπή αστυνόμευσης ρεμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο κ. Παλληκάρης ανέφερε ότι απαγορεύεται η καύση καλαμιών και υπολειμμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και πρόσθεσε ότι η καύση εντός οικισμών και σε υπαίθριους χώρους είναι πράξη που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Τέλος τόνισε πως οι πολίτες οφείλουν να διατηρούν καθαρά τα οικόπεδα τους εσωτερικά και περιμετρικά.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙΠΕ Γ. Βλόντζος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις καιρικές συνθήκες και την πτώση της θερμοκρασίας που θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Τρίτη 6 Αυγούστου.

Για τα χωράφια είπε πως πρέπει να οργωθούν, ενώ σημείωσε πως η δύναμη της Π.Υ. ανέρχεται στα 118 άτομα (ΒΙΠΕ και πεζοπόρα τμήματα).

Από το Δασαρχείο Βόλου ο Ζαχ. Χάνος τόνισε ότι δεν πρέπει οι αγρότες να ανάβουν φωτιές τον Αύγουστο για κάψιμο σιτοκαλαμιών, ενώ φωτιές δεν πρέπει να ανάβουν και οι παραθεριστές στις παραλίες.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού Κων. Μπλέτσας υπογράμμισε από την πλευρά του πως όποιος αγρότης θέλει να προβεί σε κάψιμο σιτοκαλαμιών θα πρέπει προηγουμένως να έρχεται σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Ρήγα Φεραίου Ι. Παπαϊωάννου τόνισε πως είναι σε ετοιμότητα με τα οχήματα οι χειριστές του Δήμου προκειμένου να παρέμβουν όποτε και όπου χρειαστεί.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ι. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού Κωνστ. Μπλέτσας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Β’ ΒΙΠΕ Γεώργιος Βλόντζος, ο υποδιοικητής Κωνστ. Τσίκας, από το Δασαρχείο Βόλου ο Ζαχ. Χάνος, ο διοικητής του Α.Τ. Βελεστίνου Στέφ. Καρκάλης και η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Μάχη Παπαδάμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου