ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συντονισμός στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την αποφυγή πυρκαγιών

συντονισμός-στον-δήμο-ρήγα-φεραίου-γι-418767

Με θέμα τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2019 συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου το πρωί, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών.

Από πλευράς δήμου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στον καθαρισμό χαντακιών, στην κοπή χόρτων της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας και στον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και ακινήτων τα οποία εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δημήτρης Παλληκάρης επεσήμανε ότι ο δήμος προβαίνει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την εύκολη πρόσβαση οχημάτων, όπως των πυροσβεστικών και έχει ελέγξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς όλων των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

Επίσης, τόνισε ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών, μπαζών, κλαδεμάτων σε ανεξέλεγκτα σημεία του δήμου και ότι θα πρέπει οι πολίτες να καταγγέλλουν στην επιτροπή αστυνόμευσης ρεμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο κ. Παλληκάρης ανέφερε ότι απαγορεύεται η καύση καλαμιών και υπολειμμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 1-5-2019 έως 31-10-2019 και πρόσθεσε ότι η καύση εντός οικισμών και σε υπαίθριους χώρους, είναι πράξεις οι οποίες τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Τέλος τόνισε πως οι πολίτες οφείλουν να διατηρούν καθαρά τα οικόπεδα τους εσωτερικά και περιμετρικά.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙΠΕ Γ. Βλόντζος ενημέρωσε για τον καύσωνα που ξεκινά το Σάββατο 3 Αυγούστου και πρόσθεσε ότι θα επικρατήσουν θυελλώδεις Ν/Δ άνεμοι που θα μετατραπούν σε Β/Α, ενώ τον καύσωνα θα διαδεχθεί πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 6 Αυγούστου.

Για τα χωράφια είπε πως πρέπει να οργωθούν, ενώ σημείωσε πως η δύναμη της Π.Υ. ανέρχεται στα 118 άτομα (ΒΙΠΕ και πεζοπόρα τμήματα).

Ο δασάρχης Βόλου Ζαχ. Χάνος τόνισε ότι δεν πρέπει οι αγρότες να ανάβουν φωτιές τον Αύγουστο για κάψιμο σιτοκαλαμιών, ενώ φωτιές δεν πρέπει να ανάβουν και οι παραθεριστές στις παραλίες.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού Κων. Μπλέτσας είπε πως όποιος αγρότης θέλει να προβεί σε κάψιμο σιτοκαλαμιών θα πρέπει προηγουμένως να έρχεται σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Ι. Παπαϊωάννου τόνισε πως είναι σε ετοιμότητα τα οχήματα και οι χειριστές του Δήμου προκειμένου να παρέμβουν όποτε και όπου χρειαστεί.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, Ι. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού Κωνστ. Μπλέτσας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ρήγα Φεραίου, Γεώργιος Βλόντζος, ο υποδιοικητής, Κωνστ. Τσίκας, ο δασάρχης Βόλου Ζαχ. Χάνος, ο διοικητής του Α.Τ. Βελεστίνου Στεφ. Καρκάλης και η ειδική συνεργάτης του Δήμου Μάχη Παπαδάμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου