ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δανειολήπτης από το Βελεστίνο για χρέος 117.770€ θα πληρώσει 2.520€

δανειολήπτης-από-το-βελεστίνο-για-χρέ-421806

Εκδόθηκε η με αριθμό 694/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου που επιβάλλει την πληρωμή 2.520 ευρώ για συνολικές τραπεζικές οφειλές των 117.770 ευρώ σε κάτοικο Βελεστίνου.

Συγκεκριμένα οφειλές προς μία τράπεζα του ιδιωτικού υπαλλήλου οδηγού φορτηγού με μηνιαίο μισθό 519 ΕΥΡΩ, με άνεργη σύζυγο στην αντιμετώπιση των αναγκών τους συνδράμουν οι γονείς της συζύγου συνταξιούχοι ΙΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απορρίφτηκε η ένσταση της τράπεζας περί καταχρηστικής ασκήσεως δικαιώματος (281 ΑΚ) του ως απαράδεκτης , διότι πρέπει το δικαίωμα να απορρέει από διατάξεις ουσιαστικού δικαίου και όχι από δικονομικές (ΑΠ1006/1999) κατά το μέρος δε που αφορά στο ασκούμενο δια της αίτησης δικαίωμα του, αφού η άσκηση της αίτησης είναι απολύτως σύμφωνη με το γράμμα και το πνεύμα του Ν. 3869/2010.

Ο κάτοικος Βελεστίνου εργαζόταν έως το 2012 ως ελεύθερος επαγγελματίας μεταφορών εμπορευμάτων με φορτηγά αυτοκίνητα χωρίς όμως να αποκτήσει την εμπορική ιδιότητα, για το λόγο ότι ο οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου δεν ασκεί εμπορικές πράξεις, καθώς είναι επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες δια μόνης της προσωπικής του εργασίας.

Το δικαστήριο επέβαλε την πληρωμή για χρονικό διάστημα 3 ετών το ποσό των εβδομήντα ευρώ μηνιαίως προς την τράπεζα, ήτοι συνολικά του ποσού των 2.520 ευρώ, ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης αναφορικά με την διάσωση της κύριας κατοικίας και την εκποίηση η μη της λοιπής ακίνητης περιουσίας του και διέταξε επανάληψη της συζήτησης προκειμένου ο αιτών να προσκομίσει δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η μεταγραφή της αποδοχής κληρονομίας που του επήχθη από τον πατέρα του.

Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μπαρτζώκης ευχαριστεί τους Βολιώτες Ειρηνοδίκες που έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα των πρώην επαγγελματιών φορτηγών αυτοκινήτων που υπέστησαν πλήγμα από την οικονομική κρίση και αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα και τους καλεί να κάνουν χρήση του νόμου Κατσέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου