ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αλλαγή φρουράς στο 304 ΠΕΒ

αλλαγή-φρουράς-στο-304-πεβ-439005

Κλίμα συγκίνησης στη χθεσινή εκδήλωση παράδοσης παραλαβής της διοίκησης

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες στο 304 ΠΕΒ στο στρατόπεδο Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαϊωάννου η τελετή παράδοσης της διοίκησης από τον συνταγματάρχη Γεώργιο Ουρουμίδη στον συνταγματάρχη Ιγνάτιο Αθανασέλλη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος, παλαιοί εργαζόμενοι του εργοστασίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της τοπικής και ευρύτερης περιοχής, καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Αποχωρώντας ο κ. Ουρουμίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για την εργασία που γίνεται στο 304 ΠΕΒ, όσο και για το προσωπικό του εργοστασίου.

«Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να εκπληρώσω την επιθυμία μου καθώς και την ιεραρχία του Στρατού και του Τεχνικού Σώματος για την τιμή να μου εμπιστευθούν τη διοίκηση του εργοστασίου.

Το εργοστάσιο είναι βαθιά χαραγμένο μέσα μου καθώς σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα υπηρέτησα εδώ συνολικά εννέα χρόνια, σε όλους τους βαθμούς από τον βαθμό του λοχαγού και μέσα σε διαφορετικές θέσεις από τα επισκευαστικά συνεργεία, υποδιοικητής και διοικητής.

Το εργοστάσιο, που είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο, είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 304 ΠΕΒ «συμβάλλει αποφασιστικά στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής λειτουργίας του Στρατού μέσω της συντήρησης του αρματικού δυναμικού και πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων και αποτελεί ταυτόχρονα από την ίδρυσή του πνεύμονα οικονομικής ζωής για την ευρύτερη περιοχή.

Είναι καταξιωμένο στη συνείδηση της τοπικής και ευρύτερης περιοχής και έχει τη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας», πρόσθεσε.

«Εχοντας σιδερένια την καρδιά» όπως αναφέρεται στο έμβλημα του εργοστασίου «όλοι μαζί με αισιοδοξία, πείσμα, εμμονή στο σκοπό καταφέραμε να υλοποιήσουμε και υλοποιήσαμε το όραμά μας και πετύχαμε αποτελέσματα που προήγαγαν το εργοστάσιο», επισήμανε ο ίδιος για το έργο που έγινε.

«Για εμάς συντηρούμε σημαίνει δίνουμε πνοή στα τέλεια άρματα του Ελληνικού Στρατού.

Δεν ξέρω εάν άλλος διοικητής είχε ποτέ καλύτερο προσωπικό. Για μένα όμως το προσωπικό του εργοστασίου με το οποίο συνεργάστηκα ήταν και είναι το καλύτερο.

Ως διοικητής αναγνωρίζω, σέβομαι, τιμώ και ευχαριστώ το προσωπικό και την προσφορά του», πρόσθεσε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση στον χώρο του εργοστασίου για το σύνολο των επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου