ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φεγγαροβραδιά στο Τσαῒρι στην Ανω Κερασιά

φεγγαροβραδιά-στο-τσαῒρι-στην-ανω-κερ-440458

Μουσική βραδιά, υπό το φως της πανσελήνου, διοργανώνεται στον ιστορικό τόπο της Ανω Κερασιάς την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 20.00 στο Τσαῒρι, δίπλα στην αγέρωχη Καστανίτσα, το δέντρο σύμβολο του χωριού. Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη στήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη θέση φιλοξενεί τις βραδιές πανσελήνου και μουσικής, που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά και να θαυμάσει τον φυσικό πλούτο και τις ομορφιές της συγκεκριμένης περιοχής. Οι φεγγαροβραδιές αποτελούν θεσμό του καλοκαιριού και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κάθε φορά.

Το διάβα της πανσελήνου στον μοναδικό ουρανό της Ανω Κερασιάς θα το συνοδεύσουν μουσικά ο συνθέτης ενορχηστρωτής Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας τραγούδι, ο Αθανάσιος Τσιοπανάκης τραγούδι, ο Ιωάννης Κουκουσέλης κιθάρα, η Μαριάννα Λούμα τραγούδι και ο Ιωάννης Κουκουνίτσας μπουζούκι. Επίσης, θα συμμετέχουν και οι Βιργινία Δρογγούλα και Δημήτρης Γκοντέλος.

Θα ακουστούν τραγούδια για το φεγγάρι και επιλεγμένα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Αντύπα, Λίνας Νικολακοπούλου, Μάνου Λοῒζου, Μίλτου Πασχαλίδη, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Μίμη Πλέσσα, Θάνου Μικρούτσικου, Απόστολου Καλδάρα, Νότη Μαυρουδή, καθώς και άλλων.

Η φετινή μουσική εκδήλωση θα πλαισιωθεί παράλληλα με έκθεση της ζωγράφου Αρετής Γαζή – Κάρλου. Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας των Αγ. Αποστόλων από νωρίς το απόγευμα ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει την ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσέγγιση της αείφωτης ζωγράφου.

Λάτρης της πολυποίκιλης ελληνικής φύσης, με τα ζεστά και ιδιαίτερά της χρώματα και τη μοναδική της τεχνοτροπία, η ζωγράφος προσφέρει στο εικαστικό κοινό ένα άρτιο αποτέλεσμα. Τα τοπία των βουνών και των κάμπων, τα πολύχρωμα άνθη, οι ειδυλλιακές εικόνες του φθινοπώρου, το ξημέρωμα της ανατολής και ο αποχαιρετισμός της δύσης ευφραίνουν και συγκινούν. Μυστική συμφωνία της ζωγράφου με το μοβ χρώμα που συμπληρώνει την ορχήστρα των χρωμάτων της και δίνει τόνο στην ψυχική της ευαισθησία.

«Ολα αυτά και άλλα πολλά στην Ανω Κερασιά, τον ιστορικό τόπο που ξέρει να τιμά και να σέβεται πολιτισμό, ιστορία και περιβάλλον» υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου