Θεσμός τα «Ρήγεια»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-16, 14:45:48
Προτάσεις για όλες τις ηλικίες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Θεσμός τα «Ρήγεια»

Πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με τους τοπικούς συλλόγους, τη μουσική δημοτική σχολή, τη θεατρική ομάδα του Δήμου και δημότες, προσφέροντας σε όλες τις ηλικίες δράσεις που αφορούν στον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση και τον αθλητισμό. Τα «Ρήγεια» έχουν εμπλουτιστεί, αλλά παράλληλα έχουν διατηρηθεί οι περισσότερες παραδοσιακές καθιερωμένες εκδηλώσεις, που δίνουν το στίγμα της περιοχής.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις αρχίζουν την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου με την τελετή αποφοίτησης της γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Βελεστίνου.

Την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21.30 παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου η θεατρική παράσταση «Το θύμα» από τη θεατρική ομάδα «Αειράνη» του Δήμου.

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20.00 αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα από τον Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21.00 προγραμματίζονται χοροί και δρώμενα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης» ενόψει της λήξης της χρονιάς με ζωντανή ορχήστρα στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Καναλίων «Ο Ηταυρος», στην κεντρική πλατεία Καναλίων.

Από τη Δευτέρα 1 έως την Κυριακή 14 Ιουλίου διοργανώνεται τουρνουά μπάσκετ από τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία» στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 19.00 σειρά έχει πανηγυρική εκδήλωση ενόψει της εορτής του Αγίου Παϊσίου από τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία» στο παρεκκλήσι Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 20.30 πραγματοποιείται το παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο «Διάπλαση» στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου (χώρος μπάσκετ).

Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21.00 διοργανώνεται λαϊκή βραδιά πολιτισμού από τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο «Διάπλαση» στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου (χώρος μπάσκετ).

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 21.30 ακολουθεί καλοκαιρινή συναυλία της δημοτικής μουσικής σχολής Ρήγα Φεραίου στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 21.30 καλοκαιρινή συναυλία της δημοτικής μουσικής σχολής Ρήγα Φεραίου στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21.30 ντόπιοι και επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την καλοκαιρινή συναυλία της δημοτικής μουσικής σχολής Ρήγα Φεραίου στον κεντρικό πεζόδρομο Βελεστίνου, έμπροσθεν Δημαρχείου.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 20.30 διοργανώνεται βραδιά πανσέληνου στην Ανω Κερασιά δίπλα στο παλιό καμένο σχολείο.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21.30 καλοκαιρινή συναυλία της δημοτικής μουσικής σχολής Ρήγα Φεραίου στην κεντρική πλατεία Καναλίων.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 23.00 σειρά έχει το πάρτι νεολαίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης» στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 22.00 η καρδιά της διασκέδασης «χτυπά» στο πάρτι νεολαίας Αγίου Γεωργίου στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με ζωντανή μουσική.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 21.30 λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Χλόης.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21.00 λαϊκή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού στην κεντρική πλατεία Αερινού ενόψει της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος.

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 23.00 διοργανώνεται πάρτι νεολαίας Ριζομύλου από τον Σύλλογο Νεολαίας «Φίλιππος» στον χώρο του υδραγωγείου Ριζομύλου.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 21.00 πάρτι νεολαίας Κερασιάς στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 21.00 πάρτι νεολαίας Βενέτου στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 22.00 πάρτι νεολαίας Καναλίων στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21.00 διοργανώνεται λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21.00 διοργανώνεται το 9ο αντάμωμα φίλων της παράδοσης από τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο «Διάπλαση» στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21.30 διοργανώνεται λαϊκό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 21.30 λαϊκό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μικρασιάτικη βραδιά από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου «Αλύτρωτες Πατρίδες», έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι στο πρόγραμμα αναμένεται να προστεθούν επιπλέον εκδηλώσεις για όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=