ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα πνοής και ανάπτυξης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

εργα-πνοής-και-ανάπτυξης-στον-δήμο-ρήγ-486424

Προτεραιότητες για τη δημοτική αρχή το κέντρο τεκμηρίωσης για τον Ρήγα και το αθλητικό κέντρο

Δύο σημαντικά έργα πνοής αποτελούν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου και τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα προσωπικά, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής, τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και κυρίως την ανάδειξη της εμβληματικής προσωπικότητας του Ρήγα Φεραίου.

Το κέντρο τεκμηρίωσης Ρήγα Βελεστινλή και το αθλητικό κέντρο Δήμου Ρήγα Φεραίου Δ.Ε. Κάρλας αποτελούν τα δύο μεγάλα στοιχήματα για τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, ο οποίος συνεχίζει το έργο του και την επόμενη τετραετία μετά το νικηφόρο υπέρ της παράταξής του αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης την περασμένη Κυριακή.

Το κέντρο τεκμηρίωσης Ρήγα Βελεστινλή αποτελεί ένα από τα βασικά οράματα και έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της δημοτικής αρχής και θα τεθεί προς υλοποίηση ως ελάχιστη τιμή στον μεγάλο Ευρωπαίο διαφωτιστή και εθνεγέρτη της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Βελεστινλή.

Εχοντας ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η μελέτη για το κέντρο τεκμηρίωσης Ρήγα Βελεστινλή, δρομολογείται η εξεύρεση σχετικής χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσει η δημιουργία του κι έτσι «να αρθεί μια ιστορική εκκρεμότητα του έθνους απέναντι στο Βελεστίνο και στον Ρήγα» σημειώνει με έμφαση ο κ. Νασίκας.

Το κέντρο τεκμηρίωσης πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή όπου ήταν το σπίτι του Ρήγα και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει έναν χώρο με πλούσιο και σπουδαίο εκθεσιακό υλικό σχετικό με τη ζωή και τη δράση του διαφωτιστή και εθνεγέρτη της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Βελεστινλή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κέντρο τεκμηρίωσης είναι ένα ιδιαίτερα πολυδιάστατο σε ιστορικό και πολιτιστικό επίπεδο έργο, ενώ η κοινωνική του διάσταση θα έχει ιδιαίτερη σημασία στη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο επισκέπτης θα περιηγείται στις αίθουσές του όπου θα συναντά τα «χνάρια» της ζωής και της διαδρομής του Ρήγα, μέσα από σύγχρονα, ψηφιακά και διαδραστικά μέσα, ενώ παράλληλα θα μπορεί να δει εκθέματα σχετικά με τον Ρήγα.

Αθληση και πολιτισμός

Δημοπρατείται το έργο με τίτλο αθλητικό κέντρο Δήμου Ρήγα Φεραίου Δ.Ε. Κάρλας και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου του έργου, που είναι ενταγμένο με κωδικό ΟΠΣ 5021753 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται άμεσα η έγκριση δημοπράτησής του.

Πρόκειται για ένα έργο – κόσμημα σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη λίμνη Κάρλα. Στόχος είναι η ανακατασκευή του κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την αισθητική του αναβάθμιση και τη δυνατότητα χρήσης του μελλοντικά.

Με την ανακατασκευή του ανενεργού κτιρίου, με την κατάλληλη διαμόρφωση εσωτερικά και εξωτερικά, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την εφαρμογή της νέας του χρήσης με αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα επιτευχθούν η επανάχρησή του και η λειτουργική επανένταξή του στον αστικό ιστό του οικισμού Στεφανοβικείου, στα όρια του οικισμού Ριζομύλου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Το όραμά μας για ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο είναι η πρότασή μας για τη νεολαία του Δήμου μας και γίνεται πράξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου