Aγοραστός από Βελεστίνο: Είστε ο δήμος με το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-19, 23:13:42
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μίλησε στο Βελεστίνο το Σάββατο το βράδυ
Aγοραστός από Βελεστίνο: Είστε ο δήμος με το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ

«Είστε ο δήμος με το μεγαλύτερο έργο  που έχει γίνει ποτέ από Περιφέρεια στην Ελλάδα», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Βελεστίνο το Σάββατο το βράδυ.

«Εδώ στη Μαγνησία και στο δήμο Ρήγα Φεραίου επαναδημιουργήσαμε τη λίμνη Κάρλα, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη νοτιοανατολική Ευρώπη, κόστους 325 εκατ. ευρώ. Ένα έργο για το οποίο μιλάει όλος ο κόσμος. Ένα έργο το οποίο προσφέρει στην τοπική κοινωνία αφήνει βαθύ αποτύπωμα: περιβαλλοντικό, αρδευτικό, υδρευτικό και τουριστικό. Ένα έργο που η Περιφέρεια πρόκειται να το αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο την επόμενη προγραμματική περίοδο. Επεκτείνουμε τα δίκτυα άρδευσης με νέο έργο προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ. Το νερό είναι το πιο πολύτιμο και ακριβό αγαθό που πρέπει να διαφυλάξουμε. Γιατί χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή ούτε παραγωγή. Ο πρωτογενής τομέας στη Θεσσαλία μπορεί να φέρει την παραγωγική επανάσταση και το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα για να επιστρέψει στην κανονικότητα και στην ευημερία. Γι’ αυτό την Κυριακή 26 Μαΐου, ζητάμε την δική σας ισχυρή εντολή ώστε η επόμενη μέρα στην Θεσσαλία να μας οδηγήσει σε νέους δρόμους δημιουργίας και ανάπτυξης» συνέχισε ο κ. Αγοραστός.

Έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε το σχέδιο και μιλάμε με τα έργα μας καθημερινά, υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη 43 έργα.  Παραδώσαμε την κεντρική οδική αρτηρία της ΠΕΟ Βόλου - Λάρισας στο ύψος του εργοστασίου ΠΕΒ προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε: «Μόνο το τελευταίο εξάμηνο στην περιοχή έγιναν σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης  του οδικού  δικτύου με ασφαλτοστρώσεις  ( ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΩΝ-ΕΙΣΟΔΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ, ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΧΛΟΗ ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ, ΑΕΡΙΝΟ, ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΑΝΑΛΙΑ-ΒΕΝΕΤΟ, ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΚΑΝΑΛΙΑ-ΚΕΡΑΜΙΔΙ,ΚΑΝΑΛΙΑ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ,ΚΕΡΑΜΙΔΙ-ΚΑΝΑΛΙΑ,ΠΕΒ-ΚΑΝΑΛΙΑ), τεχνικά τοιχία αντιστήριξης σεΠΕΒ-ΚΑΝΑΛΙΑ και ΒΕΝΕΤΟ, έργα ηλεκτροφωτισμού στους κόμβους Αερινού, Περίβλεπτου και Αγίου Γεωργίου Φερών, καθαρισμοί ρεμάτων (ΣΚΛΑΒΟΣ, ΔΑΝΙΗΛ, ΑΝΑΝΤΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ και ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ). Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζει έργα στο γήπεδο Στεφανοβικείου, στο γήπεδο Αστέρα Ριζόμυλου και στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου.

 Πρώτιστο καθήκον μας  ως αιρετή Περιφέρεια, παρατήρησε ο κ. Αγοραστός, ήταν να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες, με δράσεις και επιλογές, με έργα και προγράμματα, για να κάνουμε όλοι μαζί ένα άλμα προς την ανάπτυξη και προς ένα καλύτερο μέλλον. Και πράγματι στην Θεσσαλία έχουν γίνει κυριολεκτικά «άλματα» τα τελευταία  χρόνια μέσα στην κρίση και παρά τα προβλήματα που καθημερινά δημιουργούσε και δημιουργεί του δουλοκτητικό κράτος.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση, επεσήμανε, στο αυτονόητο δικαίωμα κυρίως των νέων αλλά και όλων όσων χτυπήθηκαν από την κρίση, σε αυτό  της απασχόλησης. Τα να μπορεί να έχει κανείς δουλειά υπήρξε για μας ως Περιφερειακή Αρχή, ένα θεμελιώδες μέλημα. Και γι’ αυτό, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Διαμορφώσαμε ένα ευρύ φάσμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η δημιουργία θέσεων εργασίας να συναντά την ενίσχυση αδύνατων κοινωνικά ομάδων στο πλαίσιο μίας ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής

Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ». 

Ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανοίγεται ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας μετά το 2019, όταν το εν εξελίξει ΕΣΠΑ θα εισέρχεται στην τελική ευθεία και θα ξεκινά το καινούργιο. Με βάση, παρατήρησε, το -κατά κοινή ομολογία- ξεχωριστό  έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια κι έχοντας μια σειρά νέων ώριμων πλέον έργων, θεωρούμε ότι μαζί με όλους τους Θεσσαλούς μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση:

-ολοκληρώνοντας τα εν εξελίξει έργα κατά τον πλέον πρόσφορο τρόπο,

-αξιοποιώντας πρόσθετους πόρους για πρόσθετα έργα από το αποθεματικό επίδοσης, τα χρήματα δηλαδή που δίνονται στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, όπως είναι η Θεσσαλία,

-εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για να ξεκινήσουμε νέα έργα και δράσεις.

Πάνω απ’ όλα όμως, στόχος μας είναι να γίνει το 2019 η χρονιά των νέων της Θεσσαλίας με εργαλείο το Κέντρο Καινοτόμου Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Και άλλα σημαντικά έργα όπως το  Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο.

Συμπλήρωσε δε ότι  στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 ανοίγονται και νέοι ορίζοντες και ευκαιρίες, δίνονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν και μία σειρά άλλων θεμάτων και προκλήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες.

Ολοκληρώνοντας ο κ Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά:«Εδώ μαζί, σήμερα στο Βελεστίνο, σας καλώ να δώσουμε ένα μήνυμα νίκης για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.  Όλοι μας θέλουμε μια καλύτερη Θεσσαλία σε μια καλύτερη Ελλάδα, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, με ανάπτυξη που να αφορά όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις και στις 26 Μαΐου θα κερδίσουμε για την Θεσσαλία που μπορούμε, που δικαιούμαστε, την Θεσσαλία  που μας αξίζει».

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=