ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στις εκδηλώσεις Μνήμης στην Άνω Κερασιά

ο-αλ-μεϊκόπουλος-στις-εκδηλώσεις-μνήμ-514050

Τριήμερες επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν για τα μαρτυρικά χωριά Ριζόμυλο και Κερασιά. 75 χρόνια συμπληρώθηκαν από την καταστροφή της Άνω και Κάτω Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τον Απρίλιο του 1944.

Την Κυριακή, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Άνω Κερασιά.

Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία της αντιφασιστικής επαγρύπνησης και διαφύλαξης των δημοκρατικών αξιών. Τόνισε μάλιστα τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων ιδιαίτερα για τη νέα γενιά και ανέφερε ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και ναζισμό είναι διαρκής και επίκαιρος αυτή την περίοδο με την άνοδο φασιστικών κομμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Βουλευτής συνομίλησε με τους διοργανωτές, τους κατοίκους και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση Γερμανούς αντιφασίστες, τον ιστορικό Κριστόφ Γουστάβους, την πρώην Βουλευτή του κόμματος της Αριστεράς Die Linke, Ανέτε Γκρότε, καθώς και με την Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Στουτγάρδης, δικηγόρο Άννα Ιωαννίδου.

Οπως, επίσης, δήλωσε ο κ. Μεϊκόπουλος, “Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, πρόεδρο του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.), γνωστό για την αντιδικτατορική και αντιφασιστική του δράση, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας, όπως επίσης και στην Αντωνία Χασιώτη, πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου που καθημερινά πασχίζει για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του πανέμορφου χωριού της”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου