ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Aγώνες ποδηλασίας στα Κανάλια

aγώνες-ποδηλασίας-στα-κανάλια-519606

Επόμενος στόχος οι αγώνες mountain bike στον λόφο της Γορίτσας ή στον αντίστοιχο των Πευκακίων

Τις βάσεις, προκειμένου να διεκδικήσει τη μόνιμη διεξαγωγή στη Μαγνησία, σε πιστοποιημένες ποδηλατικές διαδρομές, των πανελληνίων αγώνων ποδηλασίας για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, έβαλε χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τη φιλοξενία για πρώτη φορά των μαθητικών αγώνων ποδηλασίας.

Στους αγώνες συμμετοχή είχαν δηλώσει περί τους 130 μαθητές από όλη την Ελλάδα, που ακολούθησαν μία μαγευτική διαδρομή 92 χιλιομέτρων από τα Κανάλια, στη λίμνη Κάρλα, στον κόμβο Αερινού, γύρω από το χωριό Ασπρόγεια και τερματισμό στο Περίβλεπτο.

Μαθητές με… ορθοπεταλιές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν μεγάλες επιδόσεις στους αγώνες, που εξελίχθηκαν σε αθλητική γιορτή, καθώς μαθητές από τα σχολεία των Καναλίων βρέθηκαν τόσο στο σημείο της εκκίνησης, όσο και στον τερματισμό για να χειροκροτήσουν και να επευφημήσουν τους αγωνιζόμενους.

«Ηταν μία πραγματική γιορτή για τον σχολικό αθλητισμό», σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης τονίζοντας ότι στόχος της Διεύθυνσης είναι να διεκδικήσει τη διοργάνωση των αγώνων κάθε χρόνο σε πιστοποιημένες ποδηλατικές διαδρομές της Μαγνησίας. Ηδη ετοιμάζεται να αναλάβει και ένα ακόμη αγώνισμα, το mountain bike που θα μπορούσε να διοργανωθεί είτε στον λόφο της Γορίτσας, είτε στον αντίστοιχο των Πευκακίων.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων έγιναν οι βραβεύσεις των μαθητών αθλητών, που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Στην επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης συνέβαλαν τα μέγιστα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και το Τμήμα Τροχαίας, το ΕΚΑΒ και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Αγώνες μαθητών με αναπηρίες

Οι αγώνες έγιναν με την ευθύνη του γραφείου φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου Ιωάννα Ράμμου η γιορτή του σχολικού αθλητισμού στη Μαγνησία θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, οπότε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Ν. Ιωνία θα διοργανωθούν για πρώτη φορά στα τοπικά δεδομένα σχολικοί αγώνες για μαθητές με αναπηρίες.

Εκατό μαθητές από τα ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, Βόλου και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο θα διαγωνιστούν στο μήκος, στη σφαίρα και σε αγώνες δρόμου 80 μέτρων στέλνοντας ηχηρά μηνύματα ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες και στον αθλητισμό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου