«Συνεχίζουμε για έναν Δήμο πρωταγωνιστή»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-05, 12:05:43
(φωτο: αρχείου)
«Συνεχίζουμε για έναν Δήμο πρωταγωνιστή»

Για μήνυμα νίκης μίλησε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και εκ νέου υποψήφιος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της παράταξης «Νέος Δήμος - Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα. Το εκλογικό κέντρο πλημμύρισε από κόσμο που έσπευσε να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα της νέας νίκης για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπως επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Νασίκας.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Νασίκας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και έδωσε το σύνθημα για τη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου και νικηφόρου προεκλογικού αγώνα, 23 ημέρες πριν οι δημότες προσέλθουν στις κάλπες.

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους ο κ. Νασίκας είπε: «Για μας είναι μια σημαντική βραδιά. Σήμερα, με τη δυναμική παρουσία σας στέλνετε παντού ένα ηχηρό μήνυμα. Οτι μας εμπιστευθήκατε σε όλη τη διάρκεια της θητεία μας και μας εμπιστεύεστε να διεκδικήσουμε και να συνεχίσουμε μαζί το όραμά μας για τον τόπο μας. Για να πάμε τον Δήμο πέρα από όσα προσφέραμε μέχρι σήμερα. Να πάμε ένα βήμα πιο πέρα».

Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος τόνισε: «Από την ημέρα που αναλάβαμε το «τιμόνι» του Δήμου, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για τον τόπο μας παρέχοντας καθημερινά υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Στο επίκεντρό μας ήσασταν και είστε καθημερινά όλες και όλοι σας.

Παράλληλα νοικοκυρέψαμε τον Δήμο και με σύνεση και διαφάνεια διαχειριστήκαμε τα λειτουργικά έξοδα και τις λειτουργικές του δαπάνες. Το ήθος, η εντιμότητα, η διαφάνεια, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα αποτέλεσαν αδιαπραγμάτευτες αξίες της Δημοτικής μας Αρχής».

Αναφερόμενος στον συνδυασμό «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τον χαρακτήρισε συνδυασμό νίκης, με άξιους, ικανούς, έντιμους και έμπειρους υποψηφίους, γυναίκες και άνδρες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, που αντιπροσωπεύουν την ηλικιακή, επαγγελματική και κοινωνική διαστρωμάτωση της περιοχής.«Ολοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είμαστε εδώ σε αυτή τη γη που αγαπάμε, την πόλη και τα χωριά μας. Είμαστε όλοι εδώ γιατί πιστεύουμε σ’ αυτόν τον τόπο που ζούμε, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, που δημιουργούμε και εξελισσόμαστε» επισήμανε ο κ. Νασίκας.

Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων και παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής, λέγοντας πως δόθηκαν η πλατεία Δημοκρατίας πλησίον του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου και η πλατεία των επτά συντρόφων του Ρήγα δίπλα στο Κ.Υ. Βελεστίνου.

Επίσης, τοποθετήθηκαν πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε τέσσερις οικισμούς και αναμένεται η τοποθέτηση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ δόθηκε οριστικό τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου και δόθηκαν οι δύο περιφερειακές οδοί Στεφανοβικείου.

Επιπλέον, επιτεύχθηκε η τροφοδότηση της πόλης του Βελεστίνου με φυσικό αέριο, ενώ τέθηκαν σε λειτουργία δεξαμενές ύδρευσης, υδρευτικές γεωτρήσεις και ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης.Ακόμη, με συντονισμένες προσπάθειες δημιουργήθηκαν και αποδόθηκαν στις τοπικές κοινωνίες χώροι αθλητισμού, υγείας, πολυχώροι εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα δόθηκαν το ιατρείο στο Στεφανοβίκειο, το Πολύκεντρο Αερινού, δημοτικά καφενεία και πολυχώροι εκδηλώσεων. Στον τομέα του πολιτισμού, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση δεδομένου ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε εσωτερικά ο εκθεσιακός χώρος «Ρήγας Βελεστινλής» και εξασφαλίστηκε από το ΑΠΘ το πρωτότυπο εκθεσιακό υλικό της έκθεσης «Η Χάρτα του Ρήγα: Τα δύο (συν) πρόσωπα του χάρτη», καθώς και το λαογραφικά μουσεία Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αναφέρθηκε και στο περιβάλλον τονίζοντας: «Μέριμνά μας και συνεχής η προσπάθειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση ενός καθαρού Δήμου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ώστε να ενισχύσουμε την ποιότητα ζωής και να πετύχουμε την ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξη όλης της περιοχής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Νασίκας μίλησε για το νοικοκύρεμα που έγινε στον Δήμο, με τη δημιουργία αμαξοστασίου για τη φύλαξη του στόλου των οχημάτων του Δήμου, για τις αποθήκες υλικών στους χώρους του αμαξοστασίου και με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου (για πρώτη φορά πλήρες αρχείο των πεπραγμένων του Δήμου).

 

Στο επίκεντρο της πολιτικής ο άνθρωπος

Ο κ. Νασίκας επίσης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, του ΚΕΠ Υγείας, στις παρεμβάσεις σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου και στη στήριξη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, στον αθλητισμό και τις αθλητικές δράσεις και σε όλους τους συλλόγους του Δήμου.«Με όχημα την εμπειρία των έργων μας και προορισμό το μέλλον του τόπου μας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε μόνο για το 2019 έργα προϋπολογισμού 19.000.000 ευρώ στον Δήμο μας. Εργα που θα δώσουν μια άλλη εικόνα στον Δήμο μας και θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τα παιδιά μας» επισήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Σε αυτά συγκαταλέγονται:

  • Το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου που χωροθετήθηκε στα όρια Στεφανοβικείου, Ριζομύλου.
  • Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Κεραμιδίου.
  • Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγ. Γεώργιου & Αερινού και αγωγών μεταφοράς λυμάτων.
  • Η ανακατασκευή δημοτικών κτιρίων. «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε τη μελέτη για το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ρήγα Βελεστινλή.

Σήμερα, σας δηλώνω ότι εμείς, που θα είμαστε και η επόμενη δημοτική αρχή, θα το υλοποιήσουμε» είπε ο κ. Νασίκας.

Κλείνοντας παρουσίασε τους υποψήφιους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο νίκης, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, λέγοντας πως αποτελείται από στελέχη έμπειρα, τα οποία έχουν δοκιμαστεί στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και από νέους ανήσυχους δημότες που με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή διάθεση θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους για το καλό του τόπου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=