ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ρ. Φεραίου

προχωρούν-τα-έργα-αποκατάστασης-στο-ο-537456

Με εντατικούς ρυθμούς παρά την αστάθεια των καιρικών συνθηκών, συνεχίζονται οι εργασίες του έργου «Αμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας (Δήμος Ρήγα Φεραίου), συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών και η άρση της επικινδυνότητας του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 12-01-2018 και σύμφωνα με την με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (από πλημμύρες ) ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή, στη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια –λακκούβες) όπου υπάρχει ανάγκη στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΈ Μαγνησίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι ανωτέρω επεμβάσεις θα γίνουν στις παρακάτω θέσεις :

1) Εθνική οδό Βόλου Λάρισας (από Κόμβο Χλόης – όρια Νομού)

2) Κανάλια – Καλαμάκι

3) Κανάλια –Κεραμίδι

4) και επαρχιακό οδικό δίκτυο Αερινό

για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός βλαβών μετά τη θεομηνία της12/01/2018.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε οδικά τμήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης από ζημιές που δημιουργήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταγραφή των ζημιών έχει γίνει σε συνεργασία με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και το Δήμο Ρήγα Φεραίου αμέσως μετά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι παρούσα με δικά της μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, τους ακούμε, καταγράφουμε τα προβλήματα και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους Δήμους αποκαθιστούμε τις ζημιές και υλοποιούμε νέα έργα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου