ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκτός του προγράμματος «Βιολογικές καλλιέργειες» αγρότες του Δήμου Ρ. Φεραίου

εκτός-του-προγράμματος-βιολογικές-κ-541448

Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ζητά ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας

Εκτός του Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014 – 2020 «Βιολογικές καλλιέργειες» έμειναν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Ρ. Φεραίου, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, με την οποία ζητεί “να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός του Μέτρου ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι σε αυτό”.

Αναλυτικά στην επιστολή ο κ. Νασίκας αναφέρει:

“Εκτιμώντας τη διάθεσή σας για στήριξη του αγροτικού κόσμου θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Ενώ υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση των αγροτών – κτηνοτρόφων του Δήμου μας στην υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014 – 2020 «Βιολογικές καλλιέργειες», ωστόσο οι αιτούντες με μεγάλη απογοήτευση, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που έγινε πρόσφατα, διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά έμειναν εκτός προγράμματος οι δημότες μας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι ενταχθείσες στο πρόγραμμα αιτήσεις ήταν πολύ λίγες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά δεν παύει αυτό να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και για το Δήμο μας, και μάλιστα σε μία εποχή όπου η οικονομική συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη για τον πρωτογενή τομέα.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκρισή σας, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός του Μέτρου ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου