ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδήλωση μνήμης στο Ριζόμυλο

εκδήλωση-μνήμης-στο-ριζόμυλο-551293

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού θα τελέσουν οι Θρακικοί Σύλλογοι Μαγνησίας αύριο Κυριακή 14 Απριλίου στις 9.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου. Θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων στη κεντρική πλατεία του χωριού και καφές σε γειτονικό κατάστημα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Θρακικοί Σύλλογοι Μαγνησίας καλούν τους κατοίκους της περιοχής να τιμήσουν με την παρουσία τους «τις εκδηλώσεις της 6ης Απριλίου 1914, όπως αυτή έχει οριστεί από το Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, που για 4η χρονιά διοργανώνουν από κοινού οι Θρακικοί Σύλλογοι του Νομού μας».

Συμμετέχουν τα μέλη των Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου η «Διάπλαση», Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Ν. Μαγνησίας, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος», Διατήρησης και Προβολής Βόρειας Θράκης, Πολιτιστικού Συλλόγου Αν. Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, Μορφωτικού Συλλόγου Μ. Μοναστηρίου, Συλλόγου Καταγομένων Εξ Αν. Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας και Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου