ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ταράζουμε τα νερά»… της Κάρλας

ταράζουμε-τα-νερά-της-κάρλας-555330

Ψηφιακή οθόνη για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων στην παραλία του Βόλου

Μία μεγάλη ψηφιακή οθόνη, που στήθηκε από την περασμένη Πέμπτη στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο απέναντι από το κτίριο «Παπαστράτος», έχει γίνει πόλος έλξης για περιπατητές και επισκέπτες της πόλης. Πρόκειται για μία οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, την επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας, και στο τέλος, εφόσον το επιθυμεί να βγάλει μία selfie με φόντο την πόλη και να την παραλάβει με ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό του e-mail.

Η συγκεκριμένη ψηφιακή οθόνη είναι η μοναδική που εγκατέστησε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο καμπάνιας που υλοποιεί για να ενισχύσει την θετική της εικόνα σε επιλεγμένες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, στόχος την καμπάνιας που έχει τίτλο «EU delivers in the regions», είναι να αναδειχθούν οι δράσεις που χρηματοδοτεί η Ε.Ε. και είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη και ενίσχυση των Περιφερειών. «Επιδίωξη της Επιτροπής είναι η καμπάνια αυτή να συνδεθεί όπου είναι δυνατόν με τοπικές καμπάνιες επικοινωνίας ή άλλες δράσεις προβολής έργων των ΠΕΠ», αναφέρει ο κ. Αγοραστός.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο είναι η HAVAS και έχει δικό της δίκτυο συνεργατών σε κάθε χώρα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του Δικτύου Υπευθύνων Επικοινωνίας των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ πέρυσι τον Απρίλιο, έγινε και παρουσίαση της ιδέας της καμπάνιας από τη διαφημιστική εταιρεία.

Ειδικά για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας, προκρίθηκε η προβολή της επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, έργο για το οποίο έχει βραβευτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ψηφιακή οθόνη θα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου για έναν μήνα, έως τις 8 Μαΐου και όπως λέει και το μότο της, αναμένεται να «ταράξει τα νερά», προσφέροντας ενημέρωση για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο και τη δυνατότητα λήψης μιας selfie με φόντο τον Βόλο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου