ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθητές του ΓΕΛ Βελεστίνου στο «Κυνήγι τρούφας»

μαθητές-του-γελ-βελεστίνου-στο-κυνήγ-562477

Μία καταπληκτική εμπειρία έζησαν την Τρίτη 26 Μαρτίου οι μαθητές του ΓΕΛ Βελεστίνου, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μάθημα διατροφής στο σχολείο», συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Κυνήγι τρούφας» στα Μετέωρα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Μέσα στα καταπράσινα δάση βελανιδιάς της περιοχής και κάτω από τη σκιά των Μετεώρων, έμαθαν από ειδικούς για την τρούφα, αυτό το υπόγειο μανιτάρι, γνωστό από την αρχαιότητα στην Ελλάδα ως το αρχαίο «ύδνον» κι ακολούθησαν τα ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, που αναζητούν αυτά τα μοναδικά και πανάκριβα μανιτάρια, τις τρούφες. Αφού τα εντόπισαν, προχώρησαν στο επόμενο βήμα, που είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές. Οι έμπειροι σεφ τα μετέτρεψαν σε μία καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, την οποία απόλαυσαν μέσα στο δάσος, σε ένα ειδικό μαγειρικό σκεύος που έχουν δημιουργήσει και στο οποίο μαγειρεύονται μέχρι 60(!) μερίδες ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο Μουσείο, όπου γνώρισαν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών, που υπάρχουν σε αυτό και συμμετείχαν σε γευσιγνωσία 4 – 5 ειδών μανιταριών μεταξύ 60(!) διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έληξε με την παρακολούθηση τρισδιάστατης παρουσίασης της δημιουργίας των βράχων των Μετεώρων στο Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Γεωλογικής Ιστορίας των Μετεώρων στην Καλαμπάκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου