ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ημερίδα στο Βελεστίνο

ημερίδα-στο-βελεστίνο-575469

Συνεργασία Δήμου Ρήγα Φεραίου και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Εργαστήριο φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Θεσσαλία -Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση» το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας. Πρόεδρος – συντονιστής της ημερίδας είναι ο Σωκράτης Δεληβογιατζής καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ.

Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι Σωκράτης Δεληβογιατζής καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του εργαστηρίου φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό με θέμα «Μακεδονία – Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης».

Ιωάννης Μαρκόπουλος καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Μακεδονία – Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια».

Ιωάννης Πίκουλας καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Νικησίπολις Φεραία».

Ζωή Νασίκα δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, καθηγήτρια Πανεπιστημίου των Φίλων του Λαού, με θέμα «Εικόνες που έχουν σημείο αναφοράς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου» και Σταύρος Καρβούνης δικηγόρος – οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου