«Θεσσαλία- Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-22, 11:57:03
«Θεσσαλία- Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση»

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Θεσσαλία-Μακεδονία, μία διαχρονική ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 10.30 π.μ. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα Δημήτριο

Πρόεδρος-Συντονιστής της ημερίδας: κ. Δεληβογιατζής Σωκράτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. 

Ομιλίες: 

1/ Δεληβογιατζής Σωκράτης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, Πρόεδρος του "Εργαστηρίου φιλοσοφικής έρευνας πάνω στο φαντασιακό" με θέμα : "Μακεδονία-Θεσσαλία, το μη διαιρέσιμο της γης".

2/Μαρκόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης του  Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης με θέμα :" Μακεδονία-Θεσσαλία, μία αρχαιοελληνική ιστορική σχέση και μία σχεδόν ανύπαρκτη φιλοσοφική συγγένεια" 

3/ Πίκουλας Ιωάννης, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: "Νικησίπολις Φεραία"

4/ Νασίκα Ζωή, Δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας, Καθηγήτρια Παν/μίου των Φίλων του Λαού, με θέμα: "Εικόνες που έχουν σημείο αναφοράς την αρχαιότητα από τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Φεραίου"

5/ Καρβούνης Σταύρος, Δικηγόρος - Οικονομολόγος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα: "Οι συνταγματικές διατάξεις του Ρήγα Φεραίου και το Εθνικό Δημόσιο Χρέος"

Θα ακολουθήσει συζήτηση και οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=