ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στον δήμο Ρήγα Φεραίου

εργασίες-καθαρισμού-των-ρεμάτων-στον-582375

Καθημερινά συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε περιοχές δήμων της Μαγνησίας.

Στo πλαίσιο του έργου «Κατεπείγουσες εργασίες καθαρισμού υδατορεμάτων Δήμου Ρήγα Φεραίου», προϋπολογισμού 145.423,73€, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εκτελούνται εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στον δήμο Ρήγα Φεραίου για την αποκατάσταση της παροχετευτικότητας τους.

Ειδικότερα, αντικείμενο τη εργολαβίας είναι ο καθαρισμός ρεμάτων, δηλαδή απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή για την απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Ακόμη στην εργολαβία περιλαμβάνεται η αποκατάσταση – διαμόρφωση των πρανών του ρέματος στις θέσεις όπου παρατηρούνται διαβρώσεις.

Αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες στα ρέματα Σαλασαριώτης (Στεφανοβίκειο), Κουμάσι (Κανάλια) και κεντρικό ρέμα Βελεστίνου (Βελεστίνο), ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ρέμα Σκλάβος ανάντη του εγκάρσιου τεχνικού διάβασης της εθνικής οδού.

«Καθημερινά γίνονται παρεμβάσεις σε ρέματα της Μαγνησίας που αφορούν στον καθαρισμό τους, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Πρόκειται για παρεμβάσεις στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου