ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eνίσχυση σε προσωπικό του αστυνομικού τμήματος Βελεστίνου

eνίσχυση-σε-προσωπικό-του-αστυνομικού-444232

Καμπανάκι από τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου για την αστυνόμευση στην περιοχή. Επιστολή στο νέο αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας κ. Δ. Κατσίκα απέστειλε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με την οποία ζητεί τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των περιστατικών διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και τα οποία συνδέονται με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Συγχρόνως η κ. Λαΐτσου προγραμματίζει συνάντηση με τον κ. Κατσίκα, ενώ θα επισκεφθεί και το τοπικό αστυνομικό τμήμα Βελεστίνου.

Στην επιστολή της η Δήμαρχος μεταξύ άλλων μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων της περιοχής, αναφέρεται στα κρούσματα διαρρήξεων και στην ανασφάλεια των πολιτών και ζητά εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και ενίσχυση της Αστυνομίας στην περιοχή με ανθρώπινο δυναμικό.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου περιστατικά διαρρήξεων σε οικίες που έχουν ως αποτέλεσμα την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της απώλειας του αισθήματος της ασφάλειας για τους κατοίκους.

Η εγκληματικότητα λόγω της οικονομικής κρίσης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και οι δημότες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι έρμαια στις διαθέσεις των κακοποιών.

Στην ύπαιθρο, τα χωριά, οι κάτοικοι είναι δυστυχώς περισσότερο απροστάτευτοι στο φαινόμενο της εγκληματικότητας.

Ζώντας σε μια ευνομούμενη πολιτεία που πρέπει να διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική γαλήνη, ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η κ. Λαΐτσου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου η δύναμη του προσωπικού είναι γύρω στα δεκαπέντε άτομα, αριθμός που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες ενός Δήμου που καλύπτει πλέον μια τεράστια έκταση. Είναι ωστόσο ανησυχητικό πως στις βραδινές βάρδιες οι αστυνομικοί που κάνουν υπηρεσία, είναι ελάχιστοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν μια ευρύτερη εποπτεία του Δήμου.

«Οι κάτοικοι του Δήμου μας δικαίως ανησυχούν για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και ζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το αίτημά μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας είναι να ενισχυθεί και να αυξηθεί το προσωπικό των υπηρετούντων αστυνομικών. Παράλληλα να αναζητηθούν τρόποι για την μεγαλύτερη κάλυψη με αστυνομική παρουσία και των υπόλοιπων περιοχών εκτός του Βελεστίνου, και ιδίως τις βραδινές ώρες.

Ως νέος αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας ελπίζουμε πως αντιμετωπίζετε το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της υπαίθρου με ευαισθησία και προσοχή, έχοντας τους τρόπους για να δώσετε λύσεις.

Με την πεποίθηση ότι η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, σας ζητούμε να ενεργήσετε, ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά διαρρήξεων και άλλων μορφών εγκληματικότητας» καταλήγει η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου