Μεγάλη εκδήλωση στο Βελεστίνο για τον «Εσταυρωμένο»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-19, 11:42:57
Μεγάλη εκδήλωση στο Βελεστίνο για τον «Εσταυρωμένο»

Μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαράστασης Βόλου ο «Εσταυρωμένος», με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών φορέων του Βελεστίνου, όπως ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, ο Σύλλογος Νέων «Ενοδία», ο Σύλλογος Γυναικών «Υπέρεια Κρήνη», το Κέντρο Υγείας της περιοχής και το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του έργου του «Εσταυρωμένου».

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό» συνδύασε την παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα («Λόγια της Στεριάς και της Θάλασσας» και «Ο... πειρατής» με την κόκκινη βαρκούλα και άλλα παραμύθια και διηγήματα»), με μια συναυλία από το μουσικό σύνολο του κ. Σταύρου Κουσκουρίδα. Την οργάνωση και το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων της εκδήλωσης είχε η Σμαράγδα Μαυραϊνού – Παπαδάμ, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η Αλεξάνδρα Κουσκουρίδα.

Την αρχή της εκδήλωσης έκανε ο Βυζαντινός χορός της αρχιερατικής περιφέρειας Βελεστίνου, υπό την καθοδήγηση του κ. Νικολάου Νερούτσου.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, με πρώτο τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, ο οποίος εξήρε την προσφορά του «Εσταυρωμένου» και ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τον κόπο που καταβάλλει.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης π. Αθανάσιος Συρταδιώτης, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου Φανή Σαρηγιάννη και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Στέφανος Καρκάλης, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στη βοήθεια του Συλλόγου προς τους κρατουμένους και τους μετανάστες.

Η πρώτη ομιλία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του «Εσταυρωμένου» Λάμπρο Γιωτόπουλο, ο οποίος περιέγραψε πολύ παραστατικά τις δομές, την προσφορά και το πολυποίκιλο έργο του Συλλόγου, που η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στη στήριξη των κρατουμένων, αλλά αγκαλιάζει και πολλές άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στη συνέχεια, η εθελόντρια του Συλλόγου Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη έκανε μία σύντομη και περιεκτική παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου, κάνοντας κυρίως λόγο για την αξία και την προσφορά τους, ενώ αναφέρθηκε, επίσης και στο νεοεκδοθέν βιβλίο του π. Θεοδώρου, με τίτλο: «Η διέξοδος από το πέλαγος των αμαρτιών μου» (Η προετοιμασία μου για μια ειλικρινή εξομολόγηση).

Ακολούθησε η παρουσίαση τριών κειμένων από τα δύο παιδικά βιβλία, με έναν ιδιαίτερο και ευχάριστο τρόπο, που έτερψε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους, από τις κ.κ. Ανδριανή Μητροπούλου και Κων/να Τουτουνοπούλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Θεόδωρος, ο οποίος συγκινημένος από όλα όσα ειπώθηκαν, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές της οργάνωσης της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, που με την παρουσία τους στηρίζουν το έργο του «Ε». Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και την συμβολή σ’ αυτό των δύο παιδικών του βιβλίων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=