ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η Παναγία Τρικεριώτισσα στα Κανάλια

η-παναγία-τρικεριώτισσα-στα-κανάλια-588601

Μεγάλη ευλογία για την περιοχή των Καναλίων συνιστά η έλευση και η ολιγοήμερη παραμονή στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ιερής και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας της Τρικεριώτισσας, που φυλάσσεται στην φερώνυμη ιερά μονή της νήσου των Τρικέρων. Η ιερή εικόνα αφίχθη σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. και θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως μεθαύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου.

Κατά την παραμονή της εικόνας στα Κανάλια θα υλοποιηθεί πλούσιο πρόγραμμα ιερών Ακολουθιών, το οποίο έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι έγινε η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας Τρικεριώτισσας. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η Ακολουθία του Αποδείπνου και της 1ης Στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας. Στη συνεχεία στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης δανειστικής βιβλιοθήκης «Ανθιμος Γαζής».

Αύριο Σάββατο 16 Μαρτίου 7.30 – 10.00 το πρωί θα ψαλθούν Ορθρος, Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δωρητών Δημητρίου Χατζηνικολάου και Μαρίας Σουρλίγκα – Μανέα.

Στις 10.30 το πρωί διοργανώνεται ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Εγκυκλοπαιδικό βιογραφικό λεξικό Νεότερης Θεσσαλικής Ιστορίας» και ο Αντώνιος Α. Αντωνίου θα μιλήσει με θέμα «Ο ευεργετισμός και οι κοινωνικές του επιπτώσεις».

Στις 5.00 το απόγευμα θα ψαλθούν ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Σαββάτου και η Ακολουθία του Αποδείπνου και των Ευχών προ της μετάληψης.

Στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Το νησί Παλαιό Τρίκερι και το μοναστήρι της Παναγίας» στο Πνευματικό Κέντρο του ναού. Γενική επιμέλεια παραγωγής π. Θεόδωρου Μπατάκα.

Μεθαύριο Κυριακή 17 Μαρτίου της Ορθοδοξίας στις 7.30 το πρωί θα ψαλθούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Στις 10.30 π.μ. Δοξολογία και λιτάνευση των ιερών εικόνων και στις 4.30 το απόγευμα τελετή αναχωρήσεως της ιερής εικόνας και τέλεση κατανυκτικού Εσπερινού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της ιερής εικόνας ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.30 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου