Λατρευτικές εκδηλώσεις στα Κανάλια

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-12, 14:28:53
Λατρευτικές εκδηλώσεις στα Κανάλια

Επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας Παναγίας Τρικεριώτισσας

 

Με τη δέουσα επισημότητα θα γίνει η υποδοχή της ιεράς εικόνας Παναγίας Τρικεριώτισσας στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι προγραμματίζεται η υποδοχή της ιεράς εικόνας Παναγίας Τρικεριώτισσας. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του αποδείπνου και της 1ης Στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας. Στη συνεχεία στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης δανειστικής βιβλιοθήκης του ιερού ναού «Ανθιμος Γαζής», ενώ παράλληλα θα εκτίθεται το βιβλίο του παλαιού ναού της Παναγίας η «Παρακλητική» που στο πίσω μέρος φέρει τις σελίδες χειρόγραφες χρονολογίας 1889 από τον Δ. Χατζινικολάου ως αντιγραφέα.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 7.30 – 10.00 το πρωί θα ψαλθούν Ορθρος, Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δωρητών Δημητρίου Χατζηνικολάου και Μαρίας Σουρλίγκα - Μανέα.

Στις 10.30 το πρωί διοργανώνεται ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Εγκυκλοπαιδικό βιογραφικό λεξικό Νεότερης Θεσσαλικής Ιστορίας» και ο Αντώνιος Α. Αντωνίου θα μιλήσει με θέμα «Ο ευεργετισμός και οι κοινωνικές του επιπτώσεις».

Στις 5.00 το απόγευμα θα ψαλθούν ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Σαββάτου και η Ακολουθία του Αποδείπνου και των Ευχών προ της μετάληψης.

Στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Το νησί Παλαιό Τρίκερι και το μοναστήρι της Παναγίας» στο Πνευματικό Κέντρο του ναού. Γενική επιμέλεια παραγωγής π. Θεόδωρου Μπατάκα.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου της Ορθοδοξίας στις 7.30 το πρωί θα ψαλθούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Στις 10.30 π.μ. Δοξολογία και λιτάνευση των ιερών εικόνων και στις 4.30 το απόγευμα τελετή αναχωρήσεως της ιεράς εικόνος και τέλεση κατανυκτικού Εσπερινού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της ιεράς εικόνας ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=