ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς «ανέκριναν» τον Δήμαρχο Ρ. Φεραίου

μαθητές-του-γυμνασίου-αγριάς-ανέκρι-623213

Σε μια ευχάριστη «ανάκριση» υποβλήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας. Το ρόλο του δημοσιογράφου ανέλαβαν τρείς μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς που βρέθηκαν σήμερα στο Βελεστίνο, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Αγριάς, καθώς και συμμαθητές τους επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του Ρήγα προκειμένου να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και να του «εκμαιεύσουν» απαντήσεις για τη ζωή και το έργο του Βελεστινλή, άλλα και για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Αρχικά οι μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ», απαθανάτισαν τη Χάρτα και το υλικό που σχετίζεται με τον Ρήγα κι ενημερώθηκαν, αποκομίζοντας θετικά στοιχεία και γνώσεις.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κ. Νασίκα, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να του κάνουν συνέντευξη οι μαθητές και τους μίλησε για την ζωή και το έργο του Ρήγα, αλλά και το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Η συνέντευξη κύλισε με ενδιαφέρον για τους μαθητές, οι οποίοι στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος έπρεπε να παράξουν ένα ταινιάκι με μία μεγάλη προσωπικότητα της επανάστασης και επέλεξαν τον Ρήγα Βελεστινλή. Στο τέλος δέχθηκαν αναμνηστικά του Ρήγα και εκπαιδευτικές συμβουλές από τον Δήμαρχο και αποχώρησαν έχοντας πλούσιο υλικό στις μαθητικές τους τσάντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου