ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πάνω από 9.000 μαθητές στην Κάρλα

πάνω-από-9-000-μαθητές-στην-κάρλα-632751

Γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα υγροτόπων στο Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Κάρλας στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Περισσότεροι από 9.000 μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τα τελευταία χρόνια το οικοσύστημα της λίμνης Κάρλας. Πλέον μπορούν να ξεναγηθούν και στον νέο χώρο του Φορέα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, το οποίο βρίσκεται στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων, το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια και το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρέμειναν προχθές ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για κάθε μεμονωμένο επισκέπτη και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών από τις 10.00 π.μ. έως τις 15.00.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού εκφράζει τις ευχαριστίες του «για τη συνεχή και αδιάλειπτη υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Θεσσαλίας στο έργο του».

Το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο ερμηνείας του φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής της Κάρλας, ενώ η ίδια η αρχιτεκτονική του αποτελεί υπόδειγμα αρμονίας και ένταξης στο φυσικό περιβάλλον. «Επιπλέον, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και στοχευμένα ενημερωτικά προγράμματα απευθυνόμενα σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Για αυτό το τελευταίο προσδοκούμε τη συνεργασία με τα εξειδικευμένα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι υπεύθυνοι του Φορέα χαρακτηρίζουν «πολύτιμη» την εμπειρία των εκπαιδευτικών της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης που εκπονούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και για την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ επισημαίνουν ότι «θα μας βοηθήσει να μεταφέρουμε αποτελεσματικότερα τις περιβαλλοντικές αξίες της περιοχής στους εκπαιδευόμενους».

Παράλληλα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαιτέρως σε εκείνα τα μέλη που ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση «να μας επισκεφθούν και να οργανώσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα. Επιθυμούμε, η εκπαιδευτική κοινότητα να αποτελέσει στρατηγικό κοινωνικό εταίρο του Φ.Δ. στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και πολιτών της περιοχής», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Φορέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου