ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στον Βόλο

συλλαλητήριο-με-αγροτικά-μηχανήματα-636436

Στον Βόλο την ερχόμενη εβδομάδα από το μπλόκο Αερινού – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα ενάντια στα αγροτοδικεία στη Λάρισα

Συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο του Βόλου προγραμματίζουν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αγρότες της Μαγνησίας. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το μπλόκο Αερινού, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να είναι σε άμεση επαφή με συναδέλφους τους από το Πήλιο και άλλες περιοχές του νομού, ώστε να οριστικοποιηθούν η μέρα και ο τόπος στον οποίο θα καθοριστεί «το αγωνιστικού ραντεβού» των διαδηλωτών.

«Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, ώστε η φωνή μας ν’ ακουστεί μέχρι τις Αρχές που είναι αρμόδιες για την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Αγγελής, αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο του Αερινού, στο οποίο ήδη έχουν παραταχθεί 50 και πλέον τρακτέρ, με τους αγρότες να εκτιμούν ότι τις επόμενες μέρες θα πυκνώσουν το μπλόκο και επιπλέον συνάδελφοί τους από τα γύρω χωριά.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων πάντως σήμερα, σε συνεργασία με το μπλόκο της Νίκαιας, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα ενάντια στα αγροτοδικεία, μετά την εισαγγελική παρέμβαση και το κλητήριο θέσπισμα που πήραν στα χέρια τους 10 αγρότες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν μόλις την περασμένη Δευτέρα. Χθες, νέα τρακτέρ κατέφθασαν στο μπλόκο από περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ αναμένονται και άλλα, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο το επόμενο διάστημα.

Οι επόμενες κινήσεις θα καθοριστούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια μεθαύριο Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων μεταξύ άλλων στηλιτεύει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «υποδύεται τον ρόλο του διπρόσωπου Ιανού» και ότι «με το ένα του πρόσωπο παρουσιάζεται σαν «φίλος και υποστηρικτής» των αγωνιζόμενων αγροτών, καλώντας τους σε διάλογο και με το άλλο, ως εκφραστής των μνημονίων και τοποτηρητής των δανειστών, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει αγροτικά προβλήματα γιατί δεν το επιτρέπουν τα «δημοσιονομικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται πως η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης είναι αποκλεισμένη από τρακτέρ και στα δύο ρεύματα από την περασμένη Δευτέρα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στήριξη από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Τις αγροτικές κινητοποιήσεις χαιρετίζει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, ο οποίος σ’ ανακοίνωσή του καλεί τις γυναίκες αγρότισσες να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και μεταξύ άλλων τονίζει: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες. Απέναντι στο κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, στην έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων υποδομών, απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, στην ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις πλάτες της αγρότισσας τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ διεκδικούμεαποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου